Afbeelding
Foto: Dick Teske

Vaarwel oud boothuis, hallo nieuw boothuis!

Afgelopen vrijdag nam de bemanning van de KNRM op gepaste wijze afscheid van het oude boothuis tussen de Strandweg en de Visafslagweg. Daarna werd het gloednieuwe boothuis aan het begin van de Visafslagweg officieel in gebruik genomen.

Voor het afscheid van het oude boothuis, dat al sinds 1938 dienst deed als Schevenings reddingstation, was een speciaal lied geschreven door de voorzitter van de plaatselijke commissie, Henk Grootveld. Luidkeels werd het Schevenings KNRMicoon bezongen en werd er voor het laatst geproost door de KNRM-bemanning in het pand.


Daarna werd de reddingboot volgeladen met de laatste spullen die over moesten naar het nieuwe pand en ging de Kitty bepakt en bezakt van de oude aanlegsteiger in de eerste haven aan de zijde van de
Adriaan Maaskade, een stukje verderop naar de gloednieuwe aanlegsteiger aan de kopse kant van de eerste haven, direct naast het onlangs opgeleverde boothuis van de KNRM.


Nadat alle spullen waren overgebracht, werd er door de KNRM-bemanning stil gestaan bij het hele proces om tot het nieuwe boothuis te komen. Schipper Hugo Pronk kreeg een presentje uitgereikt voor de vele uren die hij in het project heeft gestoken.

Daarna werd er uitgebreid geproost op nog vele goede en veilige jaren in het nieuwe KNRM-boothuis.