Afbeelding
Foto: Anne de Rijk

Succesvolle zesde editie Kleuterrun Het Volle Leven

Algemeen

Met de lente in aantocht, was het ook tijd om de Westbroekpark Kleuterrun van OBS Het Volle Leven weer in de startblokken te zetten. Op zondag 16 april was het weer zover en vond de zesde editie plaats, mogelijk gemaakt door enkele enthousiaste ouders, de Ouderraad, ouderejaarsleerlingen en gulle sponsoren.

Om 10.00 uur startte het evenement in het Westbroekpark, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een hardloop-festivalterrein, met een flitsende warming-up op de opzwepende liedjes van DJ Marieke. Ongeveer 100 kleine hardlopers hadden allemaal een school t-shirt aan en een officieel rugnummer opgespeld gekregen en dansten zich enthousiast warm onder leiding van een heuse aerobics crew.

In drie groepen van ongeveer 30 à 35 kleuters zou de - toch best wel pittige - kilometer afgelegd worden. Helemaal naar het bruggetje en dan ook nog weer terug. Na het startschot gingen de kleuters vliegend van start. Met veel supporters langs het parcours werd de weg naar het bruggetje enthousiast afgelegd. Na een bemoedigende high-five bij het bruggetje begon de toch wat zwaardere terugweg. Met de finishvlag in zicht werden de rode gezichtjes nóg iets roder en met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen kwam iedereen over de eindstreep.

Een team van ouderejaars leerlingen deelden aan alle kleuters een officiële medaille uit. Met limonade, een appeltje van Pronk Groente en Fruit en een krentenbol van bakkerij Noman in de hand stapten de kleuters al snel weer uitgerust en vrolijk rond. Ondertussen werd er ook nog wat (klein)geld ingezameld voor de dierenpot: aan het einde van de ochtend zat er maar liefst 196,50 euro in. Hier zijn de dieren op school en hun verzorgers vast heel blij mee! Met ook nog een mooi presentje van de Scheveningse BSO Kind aan Zee ging iedereen moe en voldaan tegen lunchtijd weer naar huis.