SVV wint met doelpuntenregen

SVV Scheveningen heeft in een doelpuntenshow tegen Excelsior Maassluis met 3-4 weten te winnen. Het spel van beide kanten was niet goed, maar de Scheveningers trekken met de overwinning wel de ongeslagen reeks door en gaat aan de leiding in de periodestand.

De openingsfase was wat onwennig van beide kanten. Beide ploegen kende het belang van de wedstrijd en dit leek veel invloed te hebben op de benen van de spelers. Spanning alom, maar het was Scheveningen die de spanning wat beter onder controle had. Na simpel positiespel belandde een voorzet van een Scheveninger voor de voeten van Mike de Niet die via el Baad de bal achter oud-Scheveninger Tom Boks deponeerde. Deze vroege goal leek de Maassluizenaren te breken en aan die kant wisten de spelers elkaar veel minder makkelijk te bereiken.

Het was echter Scheveningen dat volledig meeging in het niveau en de ondergrens van de afgelopen weken aantikte. Het kreeg zelfs de deksel op de neus toen er matig werd verdedigd en de gelijkmaker viel op het halve uur. De eerste helft bracht daarna aan beide kanten niet veel meer en zodoende gingen beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand. John Blok en zijn staf hadden een kwartier om alles nog even goed neer te zetten richting de tweede helft.

Eenmaal uit de kleedkamer ontspon zich een doelpuntenfestival volledig geleid door spanning. Het was Scheveningen dat op een 1-2 voorsprong kwam na goed doorzetten. Heel lang kon Scheveningen niet genieten van de voorsprong. Het was na enkele Scheveningse persoonlijke fouten dat de Maasluizenaren de mogelijkheid kregen om volledig vrij voor langs de Scheveningse keeper binnen te koppen. Het leek een wedstrijd te worden die beslist zou worden op minst gemaakte fouten. Het was Scheveningen dat op tijd bij de les was en zichzelf wat lucht verschafte door tweemaal te scoren. Eerst een mooie kopbal van Michael de Niet en even later na een ´gouden pass´, die omgezet werd in een productief lobje en zijn hattrick officieel maakte.  Daarna was het Excelsior Maassluis dat alles of niets ging spelen en in de allerlaatste seconde nog de 3-4 mocht produceren.

Na 97 spannende minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Willem Kuijntjes af, iets wat ook gezegd mag worden. Het arbitrale kwartet verzorgde een puike pot en droeg bij aan het spektakel dat werd geboden aan het opgekomen publiek op Sportpark Dijkpolder. Het is Scheveningen dat zich onwijs veel ademruimte verschaft met de overwinning. Het neemt afstand van de tegenstander van vandaag, maar ziet ook ineens plaats zeven volledig in zicht komen. Het worden nog leuke weken, waarin het voor Scheveningen draait om het zichzelf verschaffen van een mooie eindpositie.

Komende zaterdag speelt SVV Scheveningen om 14.30 uur op Houtrust tegen Quick Boys, die momenteel op de vijfde plek in de competitie staan.