Afbeelding
Foto: Anna Spaans

KVS C1 wordt vierde op NK C-Jeugd eerste klasse

Wegens het behalen van het kampioenschap in de poule, mocht KVS/Groeneveld Keukens C1 afgelopen zaterdag op het NK in Wijk bij Duurstede strijden met zeven andere winnaars om de titel Nederlands Kampioen. Dit werd voor de spelers, coaches en supporters een onvergetelijke dag met als resultaat een mooie vierde plaats.

Al om 07.30 uur druppelden de eerste spelers binnen in de kantine van KVS, want het toernooi werd om 9.45 uur al geopend door de wethouder van Wijk bij Duurstede. Dus vertrok in alle vroegte de spelersbus en vlak daar achteraan de supportersbus. Bij aankomst zat de sfeer er al goed in en vond iedereen zijn plek op de tribune. Door maar liefst acht grote supportersgroepen, werden de spelers bij de opening in het mooie complex van korfbalvereniging Viking met de clubliederen luidkeels toegezongen. Viking werkte daarna een perfect georganiseerd toernooi af.


KVS mocht om 11.00 uur starten tegen Sparta Zwolle. In een gespannen beginfase, maar wat wil je als je door 125 KVS'ers wordt toegezongen, werd niet het beste korfbal van de dag gespeeld. Toch kreeg KVS met steeds beter spel de overhand, liep het gestaag uit en won probleemloos met 5-2. Nog geen half uur later werd Merwede aan de zegereeks toegevoegd. Met goede tips vooraf was de spanning verdwenen en denderde KVS over Merwede heen. Wat een plezier in het team en dolenthousiaste supporters, eindstand 8-2. De derde wedstrijd moest worden gewonnen tegen titelkandidaat Fortuna uit Delft. Eerder dit seizoen werd het in de veldcompetitie eenmaal gelijk en eenmaal winst voor KVS, maar het begin van deze wedstrijd was duidelijk voor de Fortunezen. Na de time-out wist KVS even aan te klampen, maar moest zijn meerdere erkennen tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi: 6-11.


Door de twee gewonnen wedstrijden mocht KVS strijden om de derde/vierde plaats en daarbij kwamen ze precies tegenover de tegenstander te staan, waartegen vorige week het kampioenschap werd behaald: KCR uit Ridderkerk. De wedstrijd golfde op en neer maar in de laatste seconden van de tweede helft wist KCR gelijk te maken (8-8) en moest er een verlenging van twee keer vijf minuten aan te pas komen. Ditmaal nam KCR snel een voorsprong en wat KVS ook probeerde, de gelijkmaker viel er maar niet in. De spanning was werkelijk om te snijden en supporters van beide clubs deden er nog een schepje bovenop om hun team aan te moedigen. Met werkelijk nog luttele seconden op de klok scoorde KVS verrassend uit een ver afstandsschot, de hal ontplofte, 9-9. Strafworpen moesten uitkomst bieden over wie er met de derde plaats vandoor mocht gaan. Helaas trok KCR aan het langste eind. Spelers werden vervolgens nog toegezongen voor deze onvergetelijke dag.


Terug in Scheveningen werden de spelers, trainers en begeleiding mooi onthaald door een haag van supporters, die klaar stonden met fakkels en clubliederen. Na een toespraak en een klein feestje ging iedereen moe maar voldaan naar huis. KVS C1 heeft het fantastisch gedaan, de club is trots!