DO 13 APR


Duo Mong in Mechropa

Op donderdag 13 april geeft het ensemble Duo Mong een concert in de lounge van verpleeghuis Mechropa, aan de Scheveningseweg 96. Het ensemble Duo Mong, bestaande uit Yulia Gubaydullina (viool), Aliya Iskhakova (piano), brengt een gevarieerd programma met werken van onder andere Mozart, Monti, Debussy en Grieg. Het concert begint om 14.30 uur en het programma duurt één uur, zonder pauze. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de receptie van Mechropa.

Unieke foto’s Scheveningen

Kom op 13 april van 19.00 tot 21.00 uur kijken en luisteren naar de lezing over de fotografiegeschiedenis van Scheveningen bij Bibliotheek Scheveningen, aan de Scheveningseweg 333. Van welke datum dateren de oudste foto's, welke kleurenfoto’s zijn er bewaard gebleven en wat zijn de verhalen achter deze foto’s? U maakt kennis met de unieke eerste foto’s van Scheveningen en de fotografen van deze historische afbeeldingen. De lezing wordt verzorgd door Sjaak Boone van de Historische Genealogische Vereniging Scheveningen. Inloop vanaf 18.30 en start om 19.00 uur. De lezing is gratis toegankelijk, reserveren kan via: www.bibliotheekdenhaag.nl.

VR 14 APR

Friday Night Jazz

Op vrijdagavond 14 april vindt in het The Hague Marriott Hotel, aan de Johan de Wittlaan 30, een nieuwe editie van Friday Night Jazz plaats met een optreden van de (kleine) bigband JustUs. JustUs combineert de beste elementen van een bigband met het meer intieme karakter en het individuele geluid van een combo. Het belooft een gedenkwaardig en stevig concert te worden met swingende klassiekers, maar ook met jazzfunk, latin jazz en melodieuze pop. JustUs bestaat uit twaalf instrumentalisten aangevuld met zangeres Ciara Clerx. Dirigent en coach is Werner Janssen. Het concert start om 20.30 uur; inloop is mogelijk vanaf 20.00 uur. Kaarten à 20 euro via www.podiumdenieuwekamer.nl.

ZA 15 APR

Plantenruilbeurs

Op zaterdag 15 april houdt Groei & Bloei Den Haag van 9.45 tot 10.30 uur weer een plantenruilbeurs in de kas van de Stadskwekerij, aan de Kwekerijweg 8a. De beurs is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei. Breng liefst vóór 10.15 uur uw planten binnen in een pot, graag met daarbij de naam van de planten en de kleur van de bloemen. Wat kunt u ruilen? Vaste tuinplanten, eenjarige tuinplanten, kamerplanten, heesters en kleine boompjes, moestuinplanten en vijverplanten. U kunt ook kiezen uit de uitgebreide zadencollectie met zaden die leden hebben geoogst.

Rommelmarkt

Zaterdag 15 april is het weer tijd voor een rommelmarkt in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a. Tussen 11.00 en 15.30 uur bent u van harte welkom om te komen kijken. U krijgt dan lekker een kopje koffie, zodat u de tijd kunt nemen om lekker rustig rond te snuffelen.

ZO 16 APR

Jom Hasjoa herdenking

Op zondag 16 april, voorafgaand aan de Jom Hasjoa herdenking in Israël, worden in Den Haag de 6 miljoen tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoorde Joden herdacht. Deze herdenking, die om 16.00 uur in de Kloosterkerk, aan de Lange Voorhout 4 plaatsvindt, heeft als thema ‘Herdenken, doorgeven, doorleven’. De spreker dit jaar is pfarrer Thomas Vesterling van de Duitse Evangelische Gemeente in Den Haag. Na afloop zullen er bloemen gelegd worden bij het Joods Kindermonument op het Rabbijn Maarsenplein. Toegang is vrij.

Haagse Jazz Club

Op zondag 16 april presenteert de Haagse Jazz Club weer een concert in de Residentiezaal van het Leonardo Royal Hotel Promenade aan de Van Stolkweg 1. Deze zondag speelt de Haagse Jazz Club Session Band. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. De entree bedraagt 10 euro (leden van de Haagse Jazz Club gratis), studenten op vertoon van een studentenpas 5 euro.

MA 17 APR

Boetseerlessen in het Kalhuis

Elke maandag van 09.00 tot 11.30 uur en 12.00 tot 14.30 uur en op dinsdag van 15.30 tot 18.00 uur wordt er in het Kalhuis aan de Badhuisstraat 177, boetseerles gegeven. De kosten hiervoor bedragen 8,50 euro per les. Heeft u interesse? Voor aanmelding kunt u mailen naar: balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar: 070-3069900.

Gratis rollatorcheck 

Op maandagmiddag 17 april kunt u bij Wijkvereniging Scheveningen, aan de Marcelisstraat 64, gratis uw rollator laten nakijken. Hebben de banden genoeg lucht, zitten de schroefjes vast, is de hoogte goed? Voor al dit soort vragen kunt u terecht bij twee medewerkers van de zorgwinkel, die deze middag aanwezig zijn. U bent welkom tussen 10.30 en 13.00 uur. De bar is open voor een kopje koffie of thee en vanaf 12.00 uur zijn er lekkere broodjes hamburger.

Naaldbinden

Op maandag van 12.30 tot 14.30 uur wordt er in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, Naaldbinden gegeven. Naaldbinden is de voorloper van het haken en breien, waarmee je onder andere mutsen, wanten en sokken kunt maken. De kosten hiervoor bedragen 4 euro per les. Voor aanmelding kunt u bellen naar telefoon: 070-3069900 of mailen naar
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl.

DI 18 APR

Computer Inloop

Elke dinsdag kunt u van 9.00 tot 14.00 uur in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, terecht voor al uw problemen met Windows 10 en 11, zowel voor Apple als Android systemen. Tevens kunt u hier terecht voor ondersteuning voor SmartPhones, iPhones, en dergelijken.

Oefenochtend Seniorweb

Elke derde dinsdag van de maand is er in het Trefpunt, Tesselsestraat 71, van 10.00 tot 12.00 uur een oefenochtend van SeniorWeb Den Haag. Hier kunt u onder begeleiding oefenen met een specifiek door uzelf gekozen onderwerp op uw pc, laptop, smartphone of tablet. Er zijn ook standaard oefenprogramma's. De kosten zijn 5 euro per keer. Graag van te voren aanmelden, door te bellen naar telefoon: 06-31079088 of te mailen naar:
cursus@seniorwebdenhaag.nl.

Club Behouden Teelt

Club Behouden Teelt is een club voor personen die vroeger gevaren hebben op de visserij of koopvaardij, maar ook voor ambachtslieden die in en om de haven aan het werk waren. Elke derde dinsdag van de maand worden er films gekeken, vissersverhalen uitgewisseld in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71. De vrijwilligers organiseren ook regelmatig leuke uitstapjes. Het lidmaatschap bedraagt 10 euro per jaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 070-3385499.

Gezamelijk maaltijd

Dinsdag 18 april bent u weer van harte welkom om gezellig samen te eten bij de Evangelische Gemeente Morgenstond, aan de Westduinweg 151. Inloop vanaf 17.30 uur. De maaltijd start om 18.00 uur en is gratis.

Koffie inloop

Elke dinsdag is er in de Wijkwinkel, Gentsestraat 22a, de koffie inloop. Gastvrouw Els de Waard staat voor je klaar en iedereen is van harte welkom voor een kopje koffie en iets lekkers om gezellig te kletsen met wijkbewoners. Trek de stoute schoenen aan en wandel gewoon eens binnen. Iedereen is welkom.