Afbeelding
Foto: Gerard ten Broek

Strandseizoen is officieel geopend

Algemeen

Het strandseizoen is geopend. Pasen markeert traditioneel de aftrap van het strandseizoen, het moment waarop alle strandtenten, -paviljoens en beachclubs weer zijn opgebouwd en waarop bezoekers het Scheveningse strand komen (her)ontdekken. Op een stralende zaterdag maakte strandkunstenaar Gerard ten Broek (Beach Land Art) voor de gelegenheid een uniek kunstwerk op het zand, in het kader van 125 jaar Escher.

Gerard ten Broek is een ‘land art kunstenaar’ die, net als Escher, graag speelt met optische illusies, contrasten en het creëren van perspectief op een plat oppervlak. Waar Escher dit met inkt op papier deed, brengt Gerard grote etsen aan in het zand. Speciaal voor de opening van het strandseizoen maakte hij een tijdelijk kunstwerk vlakbij de vloedlijn nabij het havenhoofd, in het kader van het jubileum 125 jaar Escher in Den Haag.

Het Paasweekend is ook de start van de nieuwe evenementenkalender in Scheveningen. Zo staat de agenda dit jaar barstensvol geweldige belevenissen, strandfeesten en clubavonden binnen het thema ‘A Night Out’. Het wordt een variété van muziek, ballet, cabaret, burlesk, films, open mic avonden en meer entertainment in de restaurants, theaters, de bioscoop en het casino. Zo wordt een avondje Scheveningen een bijzondere ervaring.

Ook de eerste festivals gaan binnenkort weer van start. Scheveningen is wederom het toneel voor talloze evenementen zoals de maandelijkse Salt Market op de Noord Boulevard, de North Sea Regatta, de internationale Ocean Race, de grootste haringparty van de wereld en Vlaggetjesdag, de Parade, de zonsondergangconcerten van Festival Classique, het WK-zeilen, het internationaal vuurwerkfestival, de muziekfestivals Live on the Beach, Beatstad en Het Grootste Zomerfeest en nog veel meer. 

Net als andere jaren, zal wederom de monumentale zonnebril te zien zijn op het strand op Scheveningen. Onder de noemer ‘Scheveningen kijkt naar je uit’, zal deze gigantische blauwe bril verschillende delen van het strand aan doen zodat bezoekers zichzelf in de kijker kunnen zetten.