Bijzondere fietstour

Cycle and the City, die fietstours organiseert in Scheveningen, Den Haag en Delft, deed afgelopen woensdag Scheveningen aan met een heel bijzondere fietstoer. De opbrengst van deze toer komt in zijn geheel ten goede aan de bevingsslachtsoffers in Turkije en Syrië. 

Met gids Gerard toerde het gezelschap op hun gouden fietsen zo'n 4,5 uur door Scheveningen. Er werd niet 4,5 uur aan één stuk gefietst. Telkens was dit zo'n 400 meter, om dan weer te stoppen voor een mooi verhaal of om wat te drinken of eten bij één van de horecagelegenheden die zich bij dit initiatief hebben aangesloten. Zo stopte de groep onder meer bij Muzee Scheveningen, Zarautz, Tante Knier en de Maatschappij.

De speciale tours ten bate van Turkije en Syrië startten niet voor niets op Scheveningen. "Ook op Scheveningen is er veel leed geweest. Ook daar zijn veel gezinnen uiteen gerukt door natuurgeweld. Tijdens de tour zullen de deelnemers gaan begrijpen waarom Scheveningers zo met elkaar verbonden zijn. Geloof me, als ik zeg dat dit toch een vrolijke tour wordt ondanks het doel. Het verleden is niet meer te veranderen. Waar we wel aan kunnen werken is een betere toekomst", aldus Gerard. 

Er werd maar liefst 275 euro opgehaald voor deze eerste speciale tour. Alles wat Cycle and the City ophaalt met deze speciale tours gaat rechtstreeks naar de stichting I Love Hatay (www.ilovehatay.com). "Wij hebben gekozen voor deze kleine stichting omdat we dan zeker weten dat het geld rechtstreeks naar de goede plek gaat zonder dat er 'gemorst' wordt."

Binnenkort volgen nog meer 'I Love Hatay-tours door Cycle and the City. Hou hun socials in de gaten voor meer informatie en aanmelden.