KVS stelt Hoofdklasse veilig

KVS/Groeneveld Keukens heeft afgelopen week zijn missie voltooid want dankzij een 30-21-overwinning op mede-concurrent Nic. speelt het ook komend seizoen in de zaal-hoofdklasse. Het duel, dat naar midweeks was verplaatst vanwege het zeer trieste nieuws van het overlijden van een jeugdlid van Nic., werd voorafgegaan door een indrukwekkende één minuut stilte.

De opdracht voor beide ploegen was vooraf helder: de winnaar zou verzekerd zijn van een Hoofdklasse-ticket voor volgend seizoen. De half gevulde Blinkerd zag een aantrekkelijke beginfase waar de doelpunten door zowel KVS als Nic. makkelijk werden gemaakt. Zo was het halverwege de eerste helft al 11-11, maar wist KVS voor het eerst een gaatje naar 13-11 te slaan dankzij twee treffers van Gijs Gillissen. Aan het eind van de eerste helft stond er dan ook voorsprong van 17-12 op het bord.

Even na rust leken de Groningers terug te komen na een doelpuntloze periode van KVS. Maar na een fraaie doorloopbal, gevolgd door de 19-13, kwam KVS niet meer in de problemen. KVS won uiteindelijk met 30-21 en vierde het behoud van Hoofdklasse-deelname op gepaste en ingetogen wijze.