Feestelijke opening kantine Kalinko

Jarenlang heeft volleybalvereniging Kalinko moeten wachten, smeken en soebatten bij de gemeente om de kantine in de Houtrusthallen in eigen beheer te krijgen. Eindelijk gaf de gemeente toch het groene licht. Iris Verheul, speelster van Dames 1, maar ook bestuurslid, gaat nader op de zaak in.

"De vorige pachter is er nu ruim twee jaar uit. Zij kon het niet meer betalen en toen corona kwam, was alles nog dicht ook. Toen vroeg de gemeente aan ons of wij de kantine, als Kalinko, wilde pachten. Alleen moesten we dan alle dagen open zijn en omdat er meerdere verenigingen hier spelen, moesten wij toch ook de vrijwilligers leveren. Dat was voor ons niet heel aantrekkelijk en daarbij konden we het financieel gewoonweg niet opbrengen", vertelt Iris. Toen zijn de gesprekken met de gemeente gestopt. 


Vorig jaar mei heeft de gemeente toch weer bij Kalinko aangeklopt, omdat de Buiten Schoolse Opvang de kinderen in die ruimte overdag wilde ontvangen. "Zodoende kan de BSO van ‘s morgens tot 19:00 uur ‘s avonds de honneurs waarnemen en wij nemen het dan over tot sluitingstijd. De huurkosten kunnen we dan delen. We zijn nu twee weken open en dat wilden we vieren, omdat we eindelijk weer leven in ons clubhuis hebben", aldus Iris, die blij erg blij is met de kantine.