Afbeelding

Kalinko DS1 wint van nummer vier

Zaterdag 25 maart om 14.30 uur was het tijd voor Kalinko DS1 om te spelen tegen Volley Meerkerk DS1, de nummer vier van de competitie.

In het begin van de eerste set ging het gelijk op. Totdat Kalinko met vijf services achter elkaar op een voorsprong van 10-6 wist te komen. Ze bleven goede service druk houden waardoor ze al snel uitliepen tot 13-7. Vervolgens lukte het Volley Meerkerk om iets terug te komen, maar na een time-out van André pakte Kalinko de draad weer op. Ze wonnen de eerste set met 25-19.

De tweede set begon met dezelfde opstelling. Helaas was de energie minder dan in de eerste set. Tot 15-15 ging het redelijk gelijk op. Daarna lukte het Volley Meerkerk om uit te lopen tot 22-18. Het lukte de Scheveningse dames niet meer om terug te komen, wat resulteerde in een stand van 25-20.

De derde set  ging tot 7-7 gelijk op. Daarna verloor Kalinko weer de macht in de wedstrijd maar door goede afwisseling in de spelverdeling én de aanval wisten ze uiteindelijk een gat te slaan tot 15-10 voor en hielden ze het overwicht in de wedstrijd en wonnen de derde set met 25-20.

Met een 2-1 voorsprong wilden de dames van Kalinko van de vierde set de laatste maken. Ze konden de overwinning al ruiken en kwamen al snel op een 10-7 voorsprong. De voorsprong bouwden ze goed uit tot 21-13. De laatste minuten van de set bleven ze keihard werken voor elke punt. Volley Meerkerk wist nog terug te komen tot 24-19 maar Kalinko besliste de set met een welverdiende 25-19.