Afbeelding
Foto: PR

Badhuisstraat nog tot en met oktober op de schop

De nutsvoorzieningen in de Badhuisstraat worden momenteel vernieuwd. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot oktober 2023 duren.

De vernieuwing van de nutsvoorzieningen, gasleiding en waterleidingen, vormt een belangrijk onderdeel van de geplande herinrichting van de Badhuisstraat. Door nu te investeren in groot onderhoud in de ondergrondse infrastructuur, voorkomt extra werkzaamheden in de toekomst.

De werkzaamheden omvatten onder andere, het controleren en waar nodig het vervangen van de nutsaansluitingen (gas, water en stroom) vanuit de bedrijven en woningen tot aan de hoofdleiding. Direct gevolgd door het vervangen van de oude hoofdleidingen van gas, water en elektra die door de Badhuisstraat lopen.

Inmiddels zijn de meeste nutsaansluitingen gecontroleerd en waar nodig vervangen. En KPN is bijna klaar met het aanleggen van glasvezelkabels. De volgende fase is het vervangen van de oude leidingen die onder de stoep van de Badhuisstraat lopen. De werkzaamheden vinden momenteel plaats ter hoogte van Badhuisstraat 166 en er wordt per week gewerkt in een strook van 30 meter.

Tijdens de werkzaamheden zijn de bedrijven in de Badhuisstraat bereikbaar. Er zijn speciale voetgangersbruggen, waarmee u veilig de winkels waarvoor de werkzaamheden plaatsvinden, kunt bereiken. Ook worden er tijdelijke op- en afritten gerealiseerd ten bate van scootmobielen, rolstoelen en kinderwagens.