SVC'08 laat punten liggen

Op het zonnige Nieuwelantpark in Vlaardingen bezocht SVC'08 CWO. In de heenwedstrijd werd het destijds 4-2 in het voordeel van SVC'08. Dus er was goede hoop op een goed resultaat, mede gezien het feit dat CWO de laatste wedstrijden niet had kunnen winnen.

SVC'08 begon weer met drie centrumverdedigers en twee wingbacks die hoog moesten spelen en twee spitsen. Verleden week tegen HVC'08 had deze tactiek al aangetoond dat SVC'08 verdedigend de zaken dan wel onder controle heeft maar aanvallend geen vuist kan maken. Ook nu was dat het geval. CWO won constant de tweede bal. En in de drieëntwintigste minuut wist de tegenstander dan ook middels een corner het duel met de keeper van SVC'08 te winnen en de 1-0 te maken. Met deze stand nog op het scorebord gingen de teams ruim 20 minuten later de rust in.

Na rust schakelde SVC'08 over op een wat offensiever plan maar dit bracht geen uitkomst. CWO was gewoon veel feller. SVC'08 probeerde aan te dringen maar was voorin machteloos. Na een gemiste strafschop voor OCW in de 75ste minuut, wist de tegenstander alsnog de treffer te maken die in de lucht hing (2-0). De wedstrijd was voor SVC'08 hiermee wel verloren. Maar OCW deed er nog een schepje bovenop met een derde doelpunt. SVC'08 zal zich moeten zien te herpakken tegen VFC komend weekend.

Ook SVC'08 3 delft onderspit

De delegatie van SVC'08 3 vertrok richting DSO met het besef dat het niet vanzelf zou gaan, maar er was bepaald geen sprake van knikkende knieën voor het bezoek aan Sportpark Bentwoud.

Na het eerste fluitsignaal was een fris startend SVC te zien. In de achtste minuut kon SVC wel juichen, toen na wat stations gepasseerd te hebben de bal via een DSO’er tegen het net kwam en het vlagsignaal ten spijt, de scheids terecht naar de middenstip wees. In de achttiende minuut kwamen de ploegen weer in evenwicht, nadat SVC'08 een tegenstander vloerde en de bal wederom op de stip werd gelegd 1-1.

DSO ging zich wat meer roeren en dat werd gevoeld: 2-1. SVC bleef rustig en voerde de druk langzaam weer op. Een prima kopbal van de Scheveningers bracht de teams weer in evenwicht: 2-2. DSO liet zich daarop van de goede kant zien en na een slimme steekpass werd het 3-2 voordat de rust begon.

Na de rust bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Hoewel SVC'08 zich in de laatste minuten nog terug wist te werken met twee doelpunten, was het toch DSO die er uiteindelijk met de winst vandoor ging met een eindstand van 6-2.