Afbeelding

Kalinko Heren 1 viert overwinning

Op bezoek bij NOVO in Noordwijk lieten alle spelers van Kalinko goed spel zien. De Scheveningers lieten geen set liggen tegen de een-na-laatste van de Derde Divisie B.

Kalinko wist de toon voor de wedstrijd al meteen te zetten door een ace te maken en vervolgens meteen uit te lopen met een 0-4 voorsprong. Die al snel door werd gezet naar een stand van 7-16. De middens van NOVO kwamen er nog een paar keer goed doorheen, maar de thuisploeg kreeg geen kans om terug te komen. En de eerste set werd daardoor uiteindelijk met 17-25 beslist in het voordeel van Kalinko.

In de tweede set was de blokkering bij beide teams beter en het ging best gelijk op. Maar de time-out op 7-9 kon niet voorkomen dat NOVO op gelijke hoogte kwam (12-12). Gelukkig was de eindsprint door goed verdedigen toch voor Kalinko en eindigde de set met 21-25.

In het begin van de derde set ging het weer even gelijk op. Na wat goede series aan de kant van Kalinko, lukte het de Scheveningers om uit te lopen tot 10-18 en door de ruime voorsprong kwam de overwinning niet meer in gevaar. Het werd 20-25.

De vierde set ging om het belangrijke 5e puntje. Het was duidelijk dat Kalinko met minder dan een 0-4 overwinning niet tevreden kon zijn. Toch was het NOVO dat een voorsprong nam. Dit werd snel hersteld en er werd een voorsprong van 2 punten gepakt. De Scheveningers speelden hierna de set goed uit en wonnen met 15-25.