Afbeelding
Foto: Nico Mos

Duindorp SV jaagt op revanche tegen Naaldwijk

Voetbalvereniging Duindorp SV, uitkomend in de derde klasse, doet het goed dit seizoen. Aanstaande zaterdag 25 maart ontvangt Duindorp de heren uit Naaldwijk, waar in de heenwedstrijd nog met 2-0 van werd verloren. Deze zespuntenwedstrijd is belangrijk voor de plaatsen bovenin de ranglijst, waar Duindorp SV graag in mee wil doen. Volgens Mitchell Verbruggen (21) en Jack Morauw (21) willen de spelers revanche nemen op de eerdere nederlaag.

Mitchell Verbruggen, die zowel als verdediger en als middenvelder goed uit de voeten kan, speelt inmiddels alweer wat jaartjes bij Duindorp SV. "Ik kwam in de jeugd van de C1 junioren van Scheveningen en stapte zo over naar de B1 van Duindorp. Ik speel inmiddels alweer vier jaar in de selectie. Ik was niet de enige die de overstap maakte, samen met een vriendengroep zijn we toen naar Duindorp SV overgegaan."


Jack Morauw is momenteel doelman van Duindorp SV. "Dit is mijn eerste jaar hier, ik kwam over van Westlandia", vertelt Jack. "En het blijft ook maar bij één seizoen bij Duindorp, want ik ben gevraagd als doelman bij Die Haghe, uitkomend in de 1e klasse." Zijn overstap naar Duindorp SV kwam door wat onenigheid met het bestuur en de trainer van Westlandia, legt hij uit. "Ik koos voor Duindorp SV, omdat ik al heel mijn leven in Duindorp woon en ik wilde graag een keertje met mijn vrienden ballen. Maar Die Haghe is weer een stapje hoger en die uitdaging ga ik graag aan." 

Dat hij ambitieus is blijkt wel, Jack heeft namelijk ook een tijd bij ADO gespeeld. "Ik heb tien jaar bij ADO gezeten en op het laatst verwachtte ik eigenlijk een contract, maar twee jongens onder mij kregen wel een contract en ik niet. Toen heb ik gezegd dat ik daar ging stoppen en ben ik naar Westlandia gegaan. Destijds was Wesley Storm, nu SVC’08, mijn concurrent", vertelt hij.


Huidig seizoen

Jack en Mitchell zijn positief over het huidige seizoen bij Duindorp SV. “We gaan sowieso voor een periodetitel, zodat we na afloop van de competitie nog kunnen meestrijden voor een plek in de tweede klasse. We staan er momenteel goed voor, al is de tweede periode pas weer begonnen", aldus de heren. Sinds december is het team ongeslagen gebleven en is zodoende met vijf overwinningen en twee keer gelijkspel terug geklommen naar de vierde positie op de ranglijst.

Mocht het zover komen, dat Duindorp promoveert dit seizoen, dan is het de vraag of ze zich ook zouden kunnen handhaven. Maar daar hebben de jongens wel vertrouwen in. Jack: “We hebben een prima groep die goed kan voetballen en waar keihard wordt gewerkt, waardoor wij het onze tegenstanders heel moeilijk kunnen maken. Onze trainer Martin Abbenhuis schroomt ook niet om een ander systeem met ons te spelen, waardoor wij dan ook onze punten (blijven) pakken en resultaat halen. We zitten niet echt vast aan het 4-3-3 systeem."


Naaldwijk

De heenwedstrijd tegen Naaldwijk werd met 2-0 verloren, daardoor is Duindorp SV extra gemotiveerd om revanche te nemen komende wedstrijd. Maar van de winst hangt veel meer af. "De wedstrijd is ook belangrijk, omdat wij maar één punt boven Naaldwijk staan op de ranglijst. Een heuse zespuntenwedstrijd dus. Mochten wij winnen, dan richten wij ons definitief op de top van de ranglijst", legt Mitchell uit. “De heenwedstrijd speelden wij voor het eerst in een 4-4-2 systeem. Het eerste halfuur kregen we vier, vijf kansen waarin we hadden moeten scoren, maar in plaats daarvan kwamen we juist heel ongelukkig op een 1-0 achterstand. Daarna hadden we niet zoveel meer te vertellen", voegt Jack toe.

"We hebben dus iets goed te maken", stellen de jongens. "We staan er fysiek goed voor en hebben één blessure en één schorsing momenteel. Zij, (onder meer de geschorste Nick Keus en de geblesseerde Michel Verbaan, red.) zijn wel belangrijk voor ons, maar we moeten het met deze groep ook kunnen doen om een goed resultaat te halen”, aldus beide spelers die, ook door de veel belovende jeugdspelers, de toekomst positief inzien bij Duindorp SV.



Tekst: Nico Mos