Afbeelding

KVS stunt tegen koploper

Voor de korfballers van KVS/Groeneveld Keukens stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen koploper Mid-Fryslân op het programma; een verre autorit naar Grou dus. Mid-Fryslân had slechts één nederlaag geïncasseerd in de Hoofdklasse A en heeft de beste papieren om promotie af te dwingen naar de Korfbal League 2. De heenwedstrijd in Scheveningen (half december) verloor KVS afgetekend met 22-28.

KVS startte overtuigend in Sporthal de Twine en nam direct een 0-2-voorsprong. Vervolgens was het stuivertje wisselen: via 2-4 werd het gelijk (4-4), waarna Mid-Fryslân voor het eerst op voorsprong kwam en meteen een marge van drie nam (7-4). KVS vocht zich terug tot 7-7 (met het 5e doelpunt van Youri Nadorp) en de Scheveningers scoorden zelfs 6 keer op rij tot 7-10. Die voorsprong behield KVS waardoor de ploegen met een 10-12-voorsprong voor KVS de kleedkamers ingingen.

KVS kwam de tweede helft goed uit de startblokken met doelpunten van Gijs Gillissen (10-13) en Madjid Korodowou (10-14), maar de Friezen kwamen weer op gelijke hoogte (14-14). Daarna lag het initiatief bij Mid-Fryslân en met nog 9 minuten op de klok had de thuisploeg een 20-18-voorsprong in handen. Via Youri Nadorp (20-19) en Fleur van der Ende kwam KVS echter weer langszij, waarna Gijs Gillissen KVS zelfs op voorsprong bracht (20-21) met nog slechts 7 minuten te spelen. De slotfase was volledig voor KVS. Na 7 achtereenvolgende doelpunten aan Scheveningse zijde stond het inmiddels 20-25, waarna Mid-Fryslân na 10 doelpuntloze minuten eindelijk weer eens wat terugdeed (21-25). Dat doelpunt kwam te laat voor de Friezen en Laura Dijkhuizen bepaalde de eindstand op 21-26. Een prestatie van formaat, maar belangrijker: 2 essentiële punten in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse. KVS stijgt zelfs een plekje en neemt voor het eerst deze competitie de vijfde plek in op de ranglijst.

Ook KVS 2 pakte belangrijke punten door directe concurrent DeetosSnel in Dordrecht te verslaan (21-22). KVS stond vrijwel de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar het werd nog onnodig spannend (zo kon DeetosSnel in de slotfase terugkomen van 17-20 tot 20-20). Christiaan Spaans maakte aan alle onzekerheid een eind door 1 minuut voor tijd de 21-22 te scoren van afstand. KVS 3 stelde de eerste overwinning van het zaalseizoen veilig door met overtuigende cijfers Koog Zaandijk te verslaan in de Blinkerd (24-12). En “last but not least”: KVS 4 pakte het kampioenschap in de 1e klasse door te winnen van het Haarlemse Rapid (17-24).