Afbeelding
Foto: JvC

City-Pier-City succes met droeve noot

Afgelopen zondag 12 maart stond de hele stad in het teken van de 47e editie van de NN CPC Loop. Meer dan 27.000 sportievelingen lieten zich van hun beste kant zien op deze winderige dag.

Het hardloopevenement is onderverdeeld in een cpc4all run, gro-up jeugdloop van 1 of 2,5 kilometer, en een 5, 10 en 22,5 kilometer loop. De halve marathon werd dit jaar gewonnen door de Keniaanse Brian Kiptoo in een tijd van 01:00:53 uur. Khalid Choukoud werd de snelste Nederlander met een tijd van 01:02:55 uur. Bij de vrouwen is er Nederlands spektakel: Nienke Brinkman wint de loop met een bijzondere tijd van 01:07:44 uur.


Dit jaar werd voor het eerst een City Pier Night Walk, georganiseerd. Maar liefst 13.000 wandelaars deden mee. Zij liepen 7 of 12 kilometer langs allerlei Haagse highlights, twee dagen voor het hardloopevenement van start ging. Dankzij deze wandelaars en alle hardlopers kon de organisatie van het evenement, nog voor de huldiging van de winnaar, een cheque met maar liefst 218.224 euro overhandigen aan KWF Kankerfonds. 

Toch werd deze bijzondere dag overschaduwd door een droeve noot. Tijdens de loop werden de deelnemers opgeschrikt toen een van de lopers onwel werd op het parcours ter hoogte van de Strandweg. De traumahelikopter werd ingezet om zo snel mogelijk hulp te bieden. Helaas liet de organisatie maandag weten dat deze persoon in het ziekenhuis alsnog is overleden.