Afbeelding
Foto: PR

Plantenruilbeurs en workshop rozen snoeien

Op zaterdag 18 maart houdt Groei & Bloei Den Haag van 9.45 tot 10.30 uur weer een plantenruilbeurs in de kas van de Stadskwekerij, aan de Kwekerijweg 8a.

Als u mee wilt doen, brengt u het liefst vóór 10.15 uur uw planten binnen in een pot, graag met daarbij de naam van de planten en de kleur van de bloemen.Wat kunt u ruilen? Vaste tuinplanten, eenjarige tuinplanten, kamerplanten, heesters en kleine boompjes, moestuinplanten en vijverplanten. U kunt ook kiezen uit de uitgebreide zadencollectie met zaden die leden hebben geoogst.

Op dezelfde dag is er ook een workshop rozen snoeien vanaf 10.45 uur op dezelfde lokatie. Maart is weer de tijd om rozen te snoeien. Herman Poelsma doet voor hoe het moet en daarna kunt u zelf ter plekke aan de slag. U mag het oefenmateriaal na afloop mee naar huis nemen. Neem wel zelf een schone snoeischaar en handschoenen mee.

Webinar studiefinanciering

Beginnen met een nieuwe opleiding is spannend en er moet veel geregeld worden, zoals studiefinanciering. Daarom organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een gratis webinar ‘Studiefinanciering hoger onderwijs' op 16 maart om 19.30 uur. In deze 45 minuten durende live-uitzending leggen experts van DUO uit hoe het allemaal werkt. Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden kan via: www.duo.nl/webinar.