DO 16 MRT


Muziek in huis

Op donderdag 16 maart geeft het ensemble Duo Naiades een concert in de lounge van verpleeghuis Mechropa, aan de Scheveningseweg 96. Het ensemble Duo Naiades, bestaande uit Judith Mos (klarinet) en Wendy Rijken (harp), brengt een gevarieerd programma met werken van onder andere Maurice Ravel, Astor Piazzolla en John Williams. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het concert begint om 14.30 uur. Na afloop volgt een drankje en hapje. Het concert is toegankelijk voor wijkbewoners en familie van cliënten, kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar aan de receptie van Mechropa.

Tai Chi Chuan

Tai Chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt u om uw spieren soepel te houden. Op donderdag traint de gevorderden groep in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71 van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten bedragen 5 euro per keer. Voor meer informatie kunt u bellen naar telefoon: 070-3385499.

VR 17 MRT

Yoga

Elke vrijdagochtend geeft Dineke Los van 9.00 tot 10.00 uur Hatha yoga in de Wijkwinkel, Gentsestraat 22A. Onspanningsoefeningen op de yogamat. Daarnaast geeft ze van 10.30 tot 11.30 uur stoelyoga: ontspanningsoefeningen op de stoel. Speciaal voor mensen die minder hun lijf kunnen bewegen.

Mahjong in het Couvéehuis

Het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139, heeft een heel gezellige Mahjongclub. Er wordt om de andere week op vrijdag van 9.45 tot 12.30 uur gespeeld. Mahjong is één van de populairste denksporten en wordt wereldwijd gespeeld en is bovendien goed om uw hersenen te trainen. Het kan door jong en oud worden gespeeld. Ook als u het spel nog niet beheerst, bent u van harte welkom. De regels zijn makkelijk en u leert het zo. Het leuke van Mahjong is, dat beginners en gevorderden prima samen kunnen spelen. De kosten bedragen 12 euro per kwartaal. Voor meer informatie of inschrijven kunt u bellen naar telefoon: 070-3500694.

ZO 19 MRT

Haagse Jazz Club

Op zondag 19 maart presenteert de Haagse Jazz Club weer een concert in de Residentiezaal van het Leonardo Royal Hotel Promenade aan de Van Stolkweg 1. Deze zondag speelt de Haagse Jazz Club Session Band. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. De entree bedraagt 10 euro (leden van de Haagse Jazz Club gratis), studenten op vertoon van een studentenpas 5 euro.

DI 21 MRT

Oefenochtend Seniorweb

Elke derde dinsdag van de maand is er in het Trefpunt, Tesselsestraat 71, van 10.00 tot 12.00 uur een oefenochtend van SeniorWeb Den Haag. Hier kunt u onder begeleiding oefenen met een specifiek door uzelf gekozen onderwerp op uw pc, laptop, smartphone of tablet. Er zijn ook standaard oefenprogramma's. De kosten zijn 5 euro per keer. Graag van tevoren aanmelden, door te bellen naar telefoon: 06-31079088 of te mailen naar:
cursus@seniorwebdenhaag.nl.

Club Behouden Teelt

Club Behouden Teelt is een club voor personen die vroeger gevaren hebben op de visserij of koopvaardij, maar ook voor ambachtslieden die in en om de haven aan het werk waren. Elke derde dinsdag van de maand worden er visserij- en andere scheepsvaartfilms gekeken en vissersverhalen uitgewisseld in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71. Aanvang om 20.00 uur maar de zaal gaat al open om 19.00 uur. De vrijwilligers organiseren ook regelmatig leuke uitstapjes. Het lidmaatschap bedraagt 15 euro per jaar. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: clubbehoudenteelt@ziggo.nl  

Gezamelijke maaltijd

Op 21 maart bent u weer van harte welkom om gezellig samen te eten bij de Evangelische Morgenstond Gemeente Scheveningen, Westduinweg 151. Inloop vanaf 17.30 uur, de maaltijd start om 18.00 uur. De maaltijd is gratis. Iedereen is welkom.

Computer Inloop

Elke dinsdag kunt u van 9.00 tot 14.00 uur in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, terecht voor al uw problemen met Windows 10 en 11, zowel voor Apple als Android systemen. Tevens kunt u hier terecht voor ondersteuning voor SmartPhones, iPhones, en dergelijken.

WO 22 MRT 

Kinderbingo 

Woensdagmiddag 22 maart is er weer een gezellige kinderbingo in het wijkgebouw van Wijkvereniging Scheveningen, aan de Marcelisstraat 64. De zaal is open vanaf 13.00 uur en de bingo begint om 13.30 uur. Een boekje om vier rondes mee te spelen is 2 euro en vier lootjes voor 1 euro. De hoofprijs voor de loterij zijn kaartjes voor Madurodam. Voor elke kind is er een kleine paasattentie. Meer informatie vindt u ook op de facebookpagina.

Computer Inloop De Wijkwinkel

Elke woensdag kunt u van 12.15 tot 16.30 uur terecht in De Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, voor al uw problemen met Windows 10 en 11, zowel voor Apple als Android systemen. Tevens kunt u hier terecht voor ondersteuning voor SmartPhones, iPhones, en dergelijken.

DO 23 MRT

Mantelzorg Café Cardia

Op 23 maart zal er van 18.45 tot 20:30 uur een interactief theater plaatsvinden over de rol van mantelzorger en zorgverlener in Cardia, locatie De Thuishaven, aan de Neptunusstraat 1. Het stuk is toegankelijk voor iedereen die mantelzorger is.

ZA 25 MRT

Koffieochtend

Zaterdag 25 maart bent u tussen 10.00 en 12.00 uur weer van harte welkom op de koffieochtend bij de Evangelische Morgenstond Gemeente Scheveningen, aan de Westduinweg 151. De ochtend is gratis toegankelijk en er staat voor iedereen iets lekkers klaar.

Concert Hagacantare

Op zaterdag 25 maart  geeft het Filharmonisch Koor Hagacantare een concert in de Nieuwe Badkapel, aan de Nieuwe Parklaan 90. De aanvang is 20.00 uur. Uitgevoerd wordt The Crucifixion van John Stainer. De volgende solisten werken mee: Nick van Kuipers (tenor), Ago Verdonschot (bas) en Peter Wagenaar (orgel). De algehele leiding is in handen van dirigent Danny Nooteboom. Kaarten à 20 euro zijn te bestellen via e-mail: hagacantare@gmail.com en verkrijgbaar bij de entree van de Nieuwe Badkapel (Ooievaarspas is geldig).

ZO 26 MRT

Bridgedrive de Lions

De Lions uit Den Haag en Scheveningen organiseren op 26 maart een Bridgedrive in Bridgehome BC Leidschenhage, aan de Dobbelaan 1, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Voedselbank. 

Inloop en registratie zijn vanaf 12.30 uur. De drive zal beginnen om 13.30 uur en duurt inclusief de tombola voor het goede doel tot uiterlijk 18.00 uur. Halverwege de middag serveren wij een sandwich. Het inschrijfgeld is 60 euro per paar. U kunt u zich inschrijven via door een e-mail te sturen naar: Bridgedrive.Lions.DHS@gmail.com.

Uitvoering Maranathakerk

In de serie maandelijkse concerten van de Maranathakerk, aan de 2e Sweelinckstraat 156, vindt op zondag 26 maart van 17.00 tot 18.00 uur, een uitvoering van het Stabat Mater van Pergolesi plaats. Het is muziek die bij uitstek past in de weken voor Pasen. De toegang is vrij.