Aanleg riool Tesselsestraat

Vanaf woensdag 8 maart zijn er werkzaamheden in de Tesselsestraat. Een projectontwikkelaar wil bij de voormalige kerk nieuwe panden bouwen. Hiervoor is een nieuw riool nodig. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden. Aannemer Fronik Infra B.V. voert het werk uit.  

Wat gaan ze precies doen? Openbreken van de rijbaan en aanleggen van nieuw riool tussen het schoolgebouw en de huizen. Vervolgens zullen zij de rijbaan weer bestraten met de bestaande stenen. Tijdens de werkzaamheden blijven de Tesselweide en bassischolen bereikbaar, dat betekent dat Wijk- en dienstencentrum ’t Trefpunt, Sporttuin Duindorp, Kinderboerderij de Beestenboel en Basisscholen de Tweemaster en Meerpaal gewoon bezocht kunnen worden.


De Tesselsestraat zal deels afgesloten worden voor het verkeer. Tijdens de werkzaamheden is de weg tussen de Nieboerweg en het Tesselseplein afgesloten. Het voetpad blijft open. Fietsers moeten omrijden via de Terschellingsestraat en de Pluvierstraat. Auto’s moeten omrijden via de Nieboerweg en de Pluvierstraat. HTM-buslijn 22 rijdt om via de Nieboerweg en de Duivelandsestraat. 

De bushaltes Tesselsestraat worden verplaatst naar de Nieboerweg. De huizen in de straat blijven bereikbaar te voet en voor mindervaliden. Met de auto zijn de huizen niet bereikbaar.