Afbeelding
Foto: PR

Meiden Graaf Willem Districtskampioen

Het Districtskampioenschap West II voor MO17 junioren bij gast-locatie Zestienhoven in Rotterdam is vorige week gewonnen door Graaf Willem II VAC. De kersverse Districtskampioen van West II nam de keramieken VTT-wisselbeker en de gouden medailles mee naar huis. Plus natuurlijk een ticket voor het Nederlands Kampioenschap namens district West II aan het einde van het seizoen.

De tweede plaats ging naar DSVP, ook zij zijn daardoor geplaatst voor het NK aan het einde van het seizoen. De bronzen medaille werd gewonnen door RKDEO.


Na een overtuigende poolfase ontvouwde zich een spannende finale waarin Graaf Willem lange tijd aan de leiding ging. In de slotfase werd door DSVP de gelijkmaker vanuit buitenspelpositie gescoord, iets wat de scheidsrechter helaas niet zo interpreteerde. Het resultaat was dat er penalty's genomen moesten worden.


De penaltyreeks werd door Graaf Willem foutloos genomen, terwijl DSVP twee penalty's op rij miste. Dit zorgde voor een enorme ontlading en vreugde bij onze speelsters, die met drie gastspeelsters van MO17-2 en MO17-3 een fantastische teamprestatie hebben neergezet.


Het Nederlands Kampioenschap voor de MO17 wordt gehouden op 17 juni aanstaande bij gast-locatie BSC in Roosendaal.