Afbeelding
Foto: PR

Documentaire over troost en schoonheid in bieb

Op donderdag 2 maart vertoont Bibliotheek Scheveningen, aan de Scheveningseweg 333, een ontroerende documentaire over de beroemde begraafplaats Père-Lachaise, in Parijs. Bezoekers zoeken er troost en verzoening met de vergankelijkheid.

Regelmatig wordt er in de bibliotheek op de donderdag een documentaire over een bijzonder thema vertoond. Op 2 maart is dat de documentaire 'Forever', van de geweldige regisseur Heddy Honigmann (1951–2022). Deze ‘must see’ gaat over de kracht en vitaliteit van kunst, en over een plek waar liefde en dood samensmelten en schoonheid voortleeft: de begraafplaats Père-Lachaise in Parijs. Beroemde schrijvers, kunstenaars en musici zijn op deze grootste begraafplaats van de stad verenigd in het eeuwige.


In deze bijzondere documentaire is de mysterieuze en troostende schoonheid van deze unieke begraafplaats te zien door de ogen van de bezoekers. Met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar is Père-Lachaise de meest bezochte begraafplaats ter wereld. De documentaire duurt ongeveer 95 minuten. Er is een korte inleiding vooraf, en na de film is er voldoende gelegenheid om na te praten over de documentaire.


De toegang gratis, maar reserveren is verplicht en kan via de website:
www.bibliotheekdenhaag.nl/activiteiten of bel naar telefoon: 070-3538620.