Afbeelding
Foto: Eric Kandhai

Duinenmars terug op volle toeren

Op 1 en 2 april aanstaande is de Duinenmars na twee jaar afwezigheid weer volledig terug. De voorinschrijving is inmiddels geopend en de organisatie mag terugkijken op een succesvolle eerste maand.

Voor de 71ste keer is de Duinenmars terug. Elk jaar, begin april, nemen ongeveer 15.000 wandelaars deel aan dit familie-evenement.

Tijdens de wandeldagen is er voor ieder wat wils. Op het terrein bij Kijkduin is muziek aanwezig, een snoep- en souvenirtent, het scoutingmuseum en de Scout Shop. De wandelaars hebben keuze uit vijf verschillende afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer, 15 kilometer, 25 kilometer en 40 kilometer. Alle routes komen natuurlijk door de duinen en gedeeltelijk door verschillende wijken van de stad.

Er is voor de 5 kilometer en 10 kilometer tevens een route die geschikt is voor rolstoelen en kinderwagens. Tijdens de 40 kilometer wandel je door het waterzuiveringsgebied van de Haagse duinen. Ieder jaar worden door Dunea watertappunten geplaatst voorzien van gezuiverd duinwater.
Wil je gezellig meewandelen op 1 en/of 2 april? Voorinschrijven kan nog tot 31 maart 18.00 uur via www.duinenmars.nl, daar kun je ook terecht voor meer informatie over de wandeltocht. Tijdens de voorinschrijving ontvang je 1 euro korting op het inschrijfbedrag.