KVS en SDO delen de punten

KVS/Groeneveld Keukens heeft zaterdag aan het duel tegen SDO/Fiable één punt overgehouden. In sporthal de Blinkerd werd het na een spannende slotfase uiteindelijk 22-22, waardoor het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer-coach André Kuipers nog altijd (net) boven de degradatiestreep staat.

De wedstrijd tegen SDO startte voortvarend voor KVS. Binnen enkele minuten stond het 2-1 voor. Toch keek KVS al snel tegen een achterstand aan. In een tactisch steekspel bleef KVS echter geduldig op zoek naar de juiste kansen en werd de achterstand door afstandsschoten verkleind. Nadat KVS vlak voor rust de 9-10 maakte, leken beide ploegen in een redelijke balans de rust te gaan bereiken. Maar het slim spelende SDO wist toch nog twee keer een gaatje in de gedegen verdediging van KVS te vinden, wat uiteindelijk tot een 9-12-ruststand leidde.

KVS liet het hoofd niet hangen en kwam energiek uit de kleedkamer. Met veel wissels, time-outs en omzettingen, ontspon er zich een heerlijk schaakspel. Zo gingen beide ploegen van 14-14 en 18-18 naar 19-19. In een spannende slotfase leek de winst toch naar de Kamerikers te gaan. Een vrije worp bij een stand van 20-21 werd ondanks fel verdedigen, koeltjes afgemaakt door SDO. Maar tot een nederlaag kwam het niet. Met nog amper anderhalve minuut te spelen, werd een strafworp verzilverd om vrijwel direct daarna de gelijkmaker erin te schieten. SDO nam drie schotpogingen, maar die werden tot opluchting van KVS gemist. Einduitslag 22-22.