Afbeelding

Knappe overwinning Kalinko op concurrent

Afgelopen zaterdag werd er door de volleybalmannen van Kalinko een hoog niveau neergezet in Utrecht tegen het eerste herenteam van Limes. Kalinko wist met 3-1 te winnen en houdt door deze overwinning Limes onder zich en kan het omhoog kijken voor een goed eindklassement.

Bij de start van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide kanten hadden er duidelijk zin in en scoorden makkelijk. De Scheveningers pakten al snel een kleine voorsprong. Het was strijden om de voorsprong te behouden en dat lukte door veel te verdedigen en goed te serveren. Het werd 25-22 in het voordeel van Kalinko.

De tweede set had Kalinko weer een sterke start. De overwinning leek al binnen voor Kalinko, maar zoals coach Ans na de wedstrijd zou zeggen: "Toch was het de hele tijd spannend." De stand van 25-19 was een goede uitdrukking van het krachtsverschil in het voordeel van Kalinko.

De derde set kwam er een andere passlijn te staan bij de tegenstander. Dit was even aanpassen voor de Scheveningers. Maar al snel werd het ritme weer gevonden. Kalinko liep uit en liet geen ruimte meer aan de tegenstander. Limes werd met 25-17 aan de kant gezet.

Een 4-0 overwinning zou fantastisch zijn en de Scheveningers gingen ook met dat idee het veld in. Maar een paar slordigheidjes gaven de thuisploeg weer hoop. Limes kwam voor en de Scheveningers serveerden met minder druk dan de eerste sets. De laatste set ging verloren met 25-19.

Ondanks de laatste set kon Kalinko toch een mooie overwinning vieren.