Afbeelding

KVS verliest ongeslagen status

Het is de korfballers van KVS/Groeneveld Keukens zaterdag niet gelukt om de ongeslagen status van 2023 te prolongeren. Na een goede eerste helft met veel doelpunten over en weer stond het bij rust 17-17. KVS was echter niet bij machte om het scoringstempo ook in de tweede helft hoog te houden.

KVS stond voorafgaand aan het duel met Wageningen slechts 3 punten achter de blauw-witten en dat mocht op dat moment best een verrassing genoemd worden. Wageningen behoort immers tot de titelfavorieten, maar zag door een aantal mindere resultaten de kansen voor promotie naar de Korfbal League 2 slinken. KVS had juist een mooie serie weten neer te zetten, waardoor het inmiddels zeven punten bij elkaar had gesprokkeld en stiekem mocht dromen van misschien wel een stuntje.

Aan zelfvertrouwen ontbrak het KVS niet want in een zeer aantrekkelijke eerste helft liet het prima korfbal zien. Ondanks dat het redelijk gelijk opging, keek KVS wel voortdurend tegen een kleine achterstand aan, maar wist het vlak voor rust zelfs op een 17-15-voorsprong te komen. De voorsprong kon echter niet mee de rust in genomen worden want Wageningen wist vlak voor rust weer gelijk te komen.

Ook aan het begin van de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en werd er op het scherp van de snede gespeeld: KVS vechtend voor de punten tegen degradatie en Wageningen strijdend om koploper Mid-Fryslan in het vizier te houden. Maar KVS verloor uiteindelijk, na twee gemiste strafworpen, met 26-33 en zo bleef het gedroomde stuntje helaas uit.