Afbeelding

Kalinko Heren 1 wint van Dosko

Elke set kwam Kalinko achter, op de thuisbasis tegen Dosko, maar de Scheveningers vochten zich in de drie gewonnen sets knap terug. Teammanager Nidal was blij met de strijdlust van het team.

De Scheveningers begonnen wat slap aan de wedstrijd, maar kregen na een aantal minuten toch de draai te pakken. Aan het einde van de eerste set gaf de thuisploeg de winst nog bijna weg, maar na een set-point op 25-26, draaiden de Scheveningers het knap om. Het werd 28-26. De tweede set had Kalinko weer een ongelukkig begin. Toch werd dit na wat tegendoelpunten wederom omgedraaid: Dosko leek mentaal geknakt en liet punten lopen, waardoor de Scheveningers door konden zetten naar een makkelijke overwinning (25-15).

Set drie begon wederom met een achterstand voor de Scheveningers. De thuisploeg liet niet los, maar liet de bezoekers elke keer een stukje uitlopen. Even vond Kalinko de aansluiting, maar het kwam te laat op stoom: 23-25. Ook de laatste set kwam Kalinko weer op achterstand. Na een nodige peptalk ging het weer lopen. Een mooi doelpunt van de thuisploeg brak het verzet definitief. Dosko bleef strijden, maar de Scheveningers kwamen niet meer in gevaar (25-20).
De volgende wedstrijd gaat Kalinko HS 1 op bezoek bij Limes. Dat belooft weer een spannende pot te worden op 18 februari.