Afbeelding
Foto: Richard Kanters

Voorrondes Talent Event bij Podium Aan Zee

Op zaterdag 18 en zondag 19 februari worden bij Podium Aan Zee, in de Keizerstraat, twee van de vier voorrondes gehouden van de muziekwedstrijd Talent Event.

Voor dit project slaan de Haagse muziekinstellingen op het gebied van coaching en begeleiding én de Haagse festivals en podia de handen ineen om nieuw Haags muziektalent op weg te helpen. Met een serie gratis workshops en masterclasses is het nieuwe talent klaargestoomd voor optredens en muziekopnamen om zichzelf nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Tijdens de eerste voorronde pop/rock op zaterdag 18 februari wordt in Podium Aan Zee opgetreden door de bands Sasha Sailor, The Blacklight Basement en Major Miracle. In de tweede voorronde pop/rock op zondag 19 februari gaat de strijd tussen de bands BabOglk!, Cosmo en Under Disaster. Beide avonden starten om 19.30 uur en de toegang is gratis.

De acts worden beoordeeld door deskundige jury's en de stem van het publiek telt elke avond mee als vierde jurylid. Een goede aanleiding om deze bands te bekijken en beluisteren.

Na het laatste optreden gaat de jury even apart beraadslagen om hun top drie vast te stellen. Samen met de uitslag van de publiekstemming wordt zo de winnaar bepaald. De winnaar van deze voorronde mag een song gaan opnemen in de Hollands Spoor Studio's en staat in de finale van Talent Event op zondag 26 maart in de grote zaal van het Paard.


De winnaar van de grote finale speelt op de Haagse zomerfestivals en ontvangt een indrukwekkend prijzenpakket met 1.250 euro, media-aandacht, een fotoshoot, extra coaching, gratis oefenruimte en studiotijd om nieuwe tracks op te nemen.