Afbeelding
Foto: PR

Gemeente start proef biococon

Algemeen

De gemeente start binnenkort met een proef waarbij bewoners groente-, fruit- en tuinafval (gft) makkelijker kunnen scheiden. Hiervoor wil zij aan de Harstenhoekweg een zogenoemde ‘biococon’ plaatsen. Dat is een speciale bovengrondse container voor gft.

De gemeente heeft eerst samen met bewoners gezocht naar een geschikte plek voor de biococon. Zij heeft hierbij gekeken of: bewoners hun gft veilig kunnen aanbieden. Vuilniswagens de container goed kunnen bereiken. Er geen obstakels zijn, zoals bomen, lantaarnpalen en bovenleidingen van de tram. Er geen kabels, leidingen of rioolbuizen in de grond zitten. Er genoeg parkeerplaatsen blijven in de buurt.

De gemeente heeft het voornemen om de biococon te plaatsen aan de Harstenhoekweg, vlakbij de nummers 102 tot en met 200. U kunt nog reageren op dit voorlopige plan van de gemeente. Heeft u bijvoorbeeld een idee voor een andere plek? Benoem die plek dan in uw reactie. U kunt uw reactie doorgeven door een e-mail te sturen naar oracs@denhaag.nl, met in de onderwerpregel: ‘Reactie plaatsen biococon’. 

De gemeente bekijkt alle reacties, onderzoekt de ideeën voor andere plekken en maakt uiteindelijk een plan dat niet meer verandert. Na de periode van beroep, plaatst een aannemer de nieuwe biococon. Als de biococon er staat, dan kan hier direct gebruik van gemaakt worden.