Afbeelding
Foto: PR

Expositie VCL leerlingen in Bosch en Duin

De examenleerlingen uit 6 VWO en 5 HAVO van het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum (VCL), gevestigd aan het Van Stolkpark, sluiten hun praktijkexamen kunst af met twee opdrachten die te zien zullen zijn in een expositie in woonzorgcentrum Bosch en Duin.

Het VCL is een school voor havo, atheneum en gymnasium. De school telt ongeveer 880 leerlingen. Bij het vak tekenen is het onderwerp voor het eindexamen 'mixed media'. De leerlingen moeten minimaal 3 verschillende technieken of materialen incorporeren in hun uiteindelijke schilderij. Hun creativiteit wordt voor de rest vrijgelaten, waardoor alle kunstwerken totaal verschillend zullen zijn, wat het juist weer zeer persoonlijk maakt. 

Bij het vak Handvaardigheid is het onderwerp "levenswerk” de leerlingen creëren een eigen collectie beeldende werk (3D/4D) waar hun verleden, heden en toekomst in verwerkt wordt. De leerlingen hebben totale creatieve vrijheid als het gaat om vormgeving en materiaalkeuze. Dit kan ook soms lastig zijn, want als je alle vrijheid hebt, wat ga je dan kiezen. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Kunst in Scheveningen en zal te bewonderen zijn in Bosch en Duin, aan de Scheveningseweg 76 tot en met half april.