KVS met spektakelstuk langs Sparta

In een doelpuntenfestijn heeft KVS/Groeneveld Keukens de volle winst gepakt tegen Sparta. In Zwolle kwamen beide ploegen, in een wedstrijd die boeide van begin tot eind, tot liefst 49 doelpunten. KVS won uiteindelijk met 24-25.

Nadat de eerste paar punten leidde tot een gelijkspel van 5-5, dicteerde Sparta het spelbeeld. KVS had daarna de grootste moeite om zich staande te houden. Sparta gaf aanvallend veel druk naar binnen, wat ertoe leidde dat de Zwollenaren een aantal keren wisten te scoren en met 13-10 de rust in gingen. Ook na rust bepaalde Sparta het spelbeeld waardoor KVS inmiddels tegen een 16-11-achterstand aankeek. Maar na wat nodig geschuif in het team, pakte KVS meer rebounds en plots begon het te lopen en kwam het tot een stand van 18-18.

In een zinderende slotfase kwam KVS zelfs op een 19-22-voorsprong maar Sparta knokte zich weer terug tot 22-22 en zo was het nagelbijten voor de toeschouwers. Een minuut voor het einde stond het toch weer gelijk (24-24). Met nog 30 seconden op de klok kreeg KVS nog één kans en scoorde! Een nanoseconde was het doodstil in de Victorium, gevolgd door een explosie van vreugde bij de meegereisde KVS-supporters. Maar de strijd in de poule is nog niet gestreden. Zaterdag speelt KVS om 17.15 uur in de Blinkerd tegen de nummer twee uit de poule. Support is meer dan welkom.