Afbeelding
Foto: PR

Werkzaamheden aan speeltuin Ary van der Spuyweg

Nadat vorig jaar de zandspeeltuin aan de Ary van der Spuyweg al werd voorzien van nieuwe waterspeelvoorzieningen, zal de gemeente nog meer aanpassingen doorvoeren om de speeltuin mooier en leuker te maken.

De speeltuin krijgt een familieschommel met touw voor nog meer schommelplezier. Ook komt er een grote draaischijf waar tot twintig kinderen tegelijk op kunnen. De kleintjes (tot 4 jaar) krijgen ook nog een eigen watertoestel.


Om de aanpassingen aan de speeltuin mogelijk te maken, zullen er twee oude speeltoestellen verdwijnen. Dit zijn het wiebelpaard en het klim- en glijtoestel. Volgens de gemeente worden deze toestellen niet veel meer gebruikt door de kinderen om mee te spelen, daarom zullen ze plaats maken voor de nieuwe speeltoestellen. De huidige schommel in de speeltuin wordt opgeknapt en komt weer terug. 

De werkzaamheden aan de speeltuin bij de Ary van der Spuyweg zijn deze week van start gegaan en duren naar alle waarschijnlijkheid tot en met vrijdag 24 maart aanstaande. Een deel van de speeltuin is in deze periode niet beschikbaar.