Afbeelding
Foto: PR

Diploma voor jeugdtrainers Duindorp SV

De afgelopen periode heeft een twintigtal jeugdtrainers van Duindorp SV zich ingezet om een diploma te halen voor het trainen van pupillenteams en juniorenteams. En het uiteindelijke resultaat mag er zijn.

De start van de cursus heeft op zich laten wachten omdat corona een behoorlijk spelbreker was en diverse cursussen hierdoor uitgesteld moesten worden. Maar na acht lessen op de vrijdagavond, met theorie en praktijkopdrachten en verschillende proeven van bekwaamheid onder leiding van een KNVB docent, wist iedereen afgelopen vrijdag 3 februari het officiele diploma te halen.

Het volgen van een trainerscursus is erg van belang en past in de visie van Duindorp SV. Werken met gekwalificeerd kader is voor de jeugdcommissie één van de speerpunten van beleid. Als junioren- of pupillentrainer heb je zowel een voetbaltechnische als opvoedkundige taak. Het gaat hierbij zowel om op een plezierige en verantwoorde wijze trainen als ook het coachen van de jonge voetballers.


Het bestuur is dan ook uitermate blij en trots dat de trainers zich verder hebben ontwikkeld en op die manier een goede bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen van het jeugdvoetbal bij Duindorp SV en de vereniging in het algemeen. Voor de jeugdcommissie is kwaliteit één van de speerpunten van beleid. Het is dan ook geheel op zijn plaats dat de geslaagden in het zonnetje worden gezet door het bestuur.