OV richting Scheveningen

Op dinsdag 31 januari hebben raadsleden van D66 schriftelijke vragen ingediend bij het college over de inzet van openbaar vervoer richting de Scheveningse kust op drukke stranddagen, als onderdeel van de toekomstvisie van Scheveningen.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat de gemeente samen met bewoners en ondernemers via een nieuwe toekomstvisie Scheveningen een stip op de horizon zet. Hier hoort ook een realistisch uitvoeringsprogramma bij. Belangrijke thema’s hierin zijn veiligheid, bereikbaarheid, aantrekkelijkheid gedurende het hele jaar en zichtbare verbindingen met zee. Voorzitters van de ondernemers op de boulevard en de Vereniging van Strandtenteigenaren lieten vorige week in een opiniestuk weten meer perspectief te willen op de bereikbaarheid van Scheveningen in de zomermaanden.

De raadsleden willen graag van het college weten wanneer er meer informatie komt over de toekomstvisie en wanneer het college het plan van aanpak voor een parkeerverwijssysteem naar alle parkeerterreinen en -garages aan de raad verwacht te presenteren. Ook willen zij weten of er mogelijkheden zijn om de StrandExpress vaker in te zetten bij verwachte drukte, bijvoorbeeld al bij temperaturen van 22 graden. En of er mogelijkheden zijn om toeristen over het water richting de kust en boulevard te vervoeren, bijvoorbeeld door in overleg met rondvaartondernemers een route richting het strand te realiseren.