Afbeelding
Foto: Henriette Guest

Haal een gratis boompje op bij de groene Drive Thru

Vrijwilligers van Meer Bomen Nu zijn afgelopen weken druk geweest met het verzamelen van zaailingen. De jonge boompjes die geen kans kregen om te groeien - ze staan te dicht bij de moederboom of het wandelpad - werden meegenomen om ze elders een nieuw leven te bieden. Op 19 februari kunnen alle inwoners van Den Haag een gratis boompje ophalen tijdens een heuse groene drive-thru op de Binckhorst.

De landelijke campagne Meer Bomen Nu van Urgenda bestaat drie jaar en is het initiatief van ecoloog Franke van der Laan. Hij kwam op het idee om boompjes die van nature op ongelukkige plekken groeien, te verplaatsen en elders een kans te geven. Afgelopen december werd de miljoenste zaailing verplant.

Nederland is op het gebied van het hergebruiken van zaailingen aan het pionieren. "Vorig jaar zijn de eerste zaailingen in België geoogst en verplant. Dit jaar draaien we een pilot in Duitsland. Het mooie is: Rond elke boom komen elk jaar weer zaailingen op. Het is nooit op. Als de hele wereld dit zou doen, zouden we er enorme bossen bij krijgen”, aldus Marga Witteman van Meer Bomen Nu. Wie zelf graag een boompje wil bemachtigen, kan op 19 februari tussen 10.00 en 14.00 uur terecht bij de drive-thru op de Binckhorstlaan hoek met de Mercuriusweg. Het doel is om daar dit jaar 7.500 gratis boompjes uit te delen.