HvDH start petitie tegen verhoging parkeertarieven

Hart voor Den Haag komt in verweer tegen de verhoging van de parkeertarieven die het college over de hele stad aan het invoeren is. Een parkeervergunning gaat voor één auto van 66,60 euro naar 90 euro per jaar. Voor een eventueel tweede of derde auto moeten honderden euro's afgetikt worden. Verder stijgt in Scheveningen het straatparkeren naar 6,50 euro per uur.

"Het regent bij ons klachten over deze schandalige verhogingen. Mensen voelen zich overvallen en stellen niet gekend en betrokken te zijn bij de besluitvorming”, aldus raadsleden Richard de Mos en Jelle Meinesz, die wijzen op het feit dat er geen draagvlakmetingen zijn verricht. "Daarom starten we een petitie om het verhogen van de parkeertarieven en de uitbreiding van betaald parkeren terug te draaien.”

De partij ziet de laatste weken veel reacties binnenkomen van mensen die bang zijn dat bezoek vanwege de hoge parkeertarieven zal afnemen. "Bewoners zijn bang dat zij minder bezoek krijgen door de verhogingen, waardoor eenzaamheid op de loer ligt. Ouderen en mensen met een laag inkomen zijn flink de dupe van deze verhogingen."

De Mos en Meinesz stellen vast dat de autogebruiker wordt gebruikt als ordinaire melkkoe. "Aan de vele reacties die we binnenkregen kunnen we duidelijk zien dat er geen draagvlak is voor deze knotsgekke plannen. Voor Jan Modaal is de auto straks simpelweg niet meer te betalen”, aldus de raadsleden, die hopen dat door een massaal ingevulde petitie, het college alsnog zal terugkomen op de beslissing.

De petitie is te vinden op de website van de partij, www.hartvoordenhaag.nl.