Afbeelding
Foto: Jelmer de Haas

Debat over digitalisering en democratie

Op maandag 30 januari vindt in Beeld en Geluid, aan de Zeestraat 82, een debat plaats over de mogelijke gevolgen van digitalisering voor de democratie, naar aanleiding van het boek 'De democratie crasht' van Kees Verhoeven.

In zijn boek waarschuwt Verhoeven voor digitalisering, wat hij 'de sluipmoordenaar van de democratie' noemt. Deze avond worden zowel de problemen als de oplossingen die Verhoeven opwerpt, besproken met de gasten Gert-Jan Segers, fractievoorzitter ChristenUnie, Brenno de Winter, ICT-deskundige en Valerie Frissenhoogleraar digitale technologie en sociale verandering.


Big tech-monopolies, datalekken, privacyschandalen en polarisatie op social media: het heeft er alle schijn van dat de overheid te weinig grip heeft op digitale zaken. De politiek raakt oververhit, zo betoogt Verhoeven, en is steeds minder in staat om maatschappelijke uitdagingen en grote crises het hoofd te bieden. Tijdens dit evenement vertelt Verhoeven over zijn eigen tijd als Kamerlid en hoe hij digitalisering de democratie zag veranderen. Hij betoogt dat digitale technologie ons in haar greep heeft en ons denken en doen beïnvloedt.

Het debat vindt plaats op maandag 30 januari, aanvang: 19.30 uur. Kaarten voor het evenement kosten 5 euro en geven recht op een gratis drankje. Tickets zijn te bestellen op de website:
denhaag.beeldengeluid.nl.