Oekraïense vluchtelingen Keizerstraat zijn verhuisd

De twintig Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk verbleven in het Empire hotel aan de Keizerstraat zijn vorige week verhuisd naar het Gulden Huis in Escamp. 

Eind december jongstleden ging ook al de groep van 60 Oekraïners, die verbleven in Jorplace aan de Keizerstraat, naar deze opvanglocatie in het stadsdeel Escamp.

Op de vlucht voor de oorlog kwamen deze mensen vorig jaar samen met vele andere Oekraïense vluchtelingen aan in deze stad met alleen een paar koffers en zorgen over de situatie in hun land. Met de inzet van ondernemers, Welzijn Scheveningen én de betrokkenheid van de bewoners in en rond de Keizerstraat is het gelukt om vluchtelingen een eerste tijdelijke plek te geven en zorg te bieden. Er zijn activiteiten georganiseerd en inzamelingen gehouden. Alles met het doel dat de vluchtelingen zich zo snel mogelijk thuis zouden voelen. De gemeente Den Haag bedankt iedereen die daarmee heeft geholpen.

Wilt u meer weten over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Den Haag? Of wilt u zich (blijven) inzetten om deze mensen te helpen? Kijk op de website: www.denhaag.nl/oekraine.