Afbeelding
Foto: CvdE

“De conditie van de vacht is belangrijk voor de gezondheid van de hond”

Barry Bes en Jessica Solcer openden in december ‘De Haagsche Hondentrimmer’, hun trimsalon en winkel in dierenbenodigdheden, aan de Keizerstraat 149. Barry is een professionele hondentrimmer en Jessica doet de marketingcommunicatie en staat in de winkel. Zelf hebben ze honden, katten en vogels en hun bedrijf is onder andere uit hun liefde voor dieren ontstaan.

De naam ‘De Haagsche Hondentrimmer’ roept al wel wat vragen op bij sommige klanten. Barry: “De naam is ontstaan toen ik tijdens mijn opleiding stage liep buiten Den Haag. Daar noemden de klanten me zo. Dus toen ik in eerste instantie thuis begon met het bedrijf, hebben we voor die naam gekozen. Hoewel we niet meer in Scheveningen wonen, zijn we hier allebei geboren en getogen, dus het voelt wel een beetje als thuiskomen.”

Barry is heel duidelijk over het belang van trimmen. “Mensen onderschatten vaak hoe belangrijk het is om de vacht van hun hond te verzorgen. Dat komt onder andere omdat ze bij de aanschaf niet goed geïnformeerd worden. De conditie van de vacht is belangrijk voor de gezondheid van de hond. Van sommige honden moet de vacht elke dag verzorgd worden. Als je dat niet doet, gaat de vacht klitten of vervilten met alle gevolgen van dien. Het trimmen van honden is meer dan alleen scheren. Het is een echt vak.” Jessica: “Er is op dit moment een tekort aan hondentrimmers. We bieden daarom ook stageplekken aan binnen ons bedrijf en willen mensen enthousiast maken om de opleiding te gaan volgen.”

Jessica beheert de winkel in dierenbenodigdheden. “We verkopen benodigdheden voor honden en katten. Zoals voeding, supplementen, vlooienmiddelen, speeltjes en kleding. We hoorden dat er enorme behoefte is aan een winkel in deze wijk. We gaan binnenkort starten met onze vachtverzorgingscursussen. Daarnaast willen we activiteiten en informatiedagen organiseren, waar hondenbezitters elkaar kunnen ontmoeten en waar ze geïnformeerd worden over het verzorgen van hun honden."


Zowel de trimsalon als de winkel zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur geopend. Het trimmen gaat op afspraak. Barry: “Voordat we een afspraak maken, wil ik eerst even kennismaken, zodat ik kan zien hoe de hond op mij reageert en op de handelingen in de trimsalon en zodat de eigenaar ons ook eerst kan ontmoeten. Ik vind het belangrijk dat hond en baasje zich allebei op hun gemak voelen.”