Help vogels aan een huisje

Niet alle vogels zoeken het zonnige zuiden op in de winter. In Den Haag hebben we veel blijvers en komers. En er zijn zelfs vogels die nu al op zoek gaan naar een broedplaats. De winter is dus dé tijd om nestkasten in je tuin of op je balkon te hangen. Help jij onze vogels de winter door?

In de winter zijn er blijvers en vogels die vanuit het hoge noorden bij ons overwinteren. We krijgen bijvoorbeeld vogels uit Scandinavië, zoals veel lijsterachtigen, roodborstjes en de gele kwikstaart. En we weten van mussen dat ze nu al op zoek willen naar een goed broedplekje.

De natuurlijke nestmogelijkheden zijn voor een groot aantal vogels sterk afgenomen. Alle gaten en kieren in onze huizen moeten dicht en veel tuinen worden helaas rigoureus gesnoeid. Zo ontstaat er een ernstig woonruimtetekort bij vogels. Daarom heeft de Haagse Vogelbescherming bijna twintig verschillende nestkasten ontwikkeld.


Iedere vogel heeft zijn eigen wensen. Dat komt door hun eigen geboorteplek en de bouw van de vogel. Zo zijn er nestkasten voor onder meer mussen, kwikstaartjes, koolmeesjes, valken, spechten en spreeuwen. Nestkasten zijn het hele jaar door ook ideale slaapplekken. Dus nu is dé tijd om een nestkast op te hangen. Kijk voor meer informatie op de website:
www.vogelbeschermingshop.nl.