Afbeelding
Foto: PR

Biljart Vereniging Scheveningen viert 54-jarig jubileum

Afgelopen maand vierde de Biljart Vereniging Scheveningen (BVS) zijn 54-jarig bestaan. De BVS is op 1 september 1968 opgericht met hoofdzakelijk Scheveningse ondernemers als lid. Ter gelegenheid van deze mijlpaal zijn alle leden van de vereniging samen met hun partners naar het prachtige restaurant ‘De Chinese Muur’ aan de Vliet geweest.

Het was een bijzondere bijeenkomst. Allereerst omdat de competitiebeker van 2020, door de corona lockdown uitgesteld, werd uitgereikt aan de winnaar Machiel Vink. Daarna mocht Jan Dijkhuizen trots de wisselbeker 2022 in ontvangst nemen. De tweede prijs ging naar Roel Fokkens en de gedeelde derde prijs naar Floor van der Wiel en Toon Rooders. "Allen met mooi spel verdiend", vertelt voorzitter Joop de Jong.

Uiteraard is het glas geheven op het 54-jarig bestaan van de vereniging. De leden kijken dan ook terug op een ontzettend gezellige dag, zeer zeker ook door de aanwezigheid van alle partners. "We hebben heerlijk genoten van het uitgebreide kwalitatieve buffet en de charmante bediening aan tafel voor wie niets te veel was, chapeau!", aldus de voorzitter. Ook op dinsdag - de clubavond - voor de eerste kerstdag is er weer onderling een gezellige kerstborrel georganiseerd, die de saamhorigheid heeft bevestigd.

Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat de toenmalige sportwethouder van Den Haag de leden verraste met een bezoek tijdens het 50-jarig bestaan, waarbij hij natuurlijk een mooie speech hield en een check overhandigde. Van de check werden toen voor alle leden clubshirts aangeschaft. Dit jaar hield de voorzitter zelf de speech, en vierden de leden de verjaring onderling.

Op dit moment telt de BVS negen leden, waarvan er nog nagenoeg drie lid zijn vanaf de start van de vereniging. Helaas heeft het clubje door overlijden, verhuizingen en emigratie afscheid moeten nemen van vijf trouwe leden. Daardoor hebben zij nu plek vrij voor vijf nieuwe leden. "We willen de vereniging niet te groot laten worden. Daarnaast moeten de aspirant-leden wel van de gezelligheid houden. Het kan af en toe een beetje rumoerig zijn, we zijn absoluut geen saaie vereniging”, merkt Joop op.


Voor meer informatie over het ontstaan van de club en bij eventuele interesse om lid te worden van de Biljart Vereniging Scheveningen kunt u terecht tijdens de biljartavonden in de Blinkerd op dinsdagavond van 19.30 tot 23.00 uur. Neem telefonisch contact op via 06-24278991, neem een kijkje op de website: www.bvs1968.nl of stuur een e-mail naar: voorzitter.bvs1968@outlook.com.