Afbeelding
Foto: PR

Duurzaam bouwen aan de Nieuwe Duinweg

Wie langs de Badkapel aan de Nieuwe Parklaan komt, ziet dat op de hoek van het kruispunt het voormalige kantoorgebouw aan de overzijde grotendeels is ontmanteld. Alleen het geraamte van het gebouw staat er nog. Dit is het fundament voor project De Nieuwe Duin.

De projectnaam 'De Nieuwe Duin' komt voort uit het feit dat de historische strandwal, die in het verleden voor het kantoorpand was weggegraven, weer wordt teruggebracht in de vorm van een tuin rondom het gebouw. Een pracht van een tuin zelfs, met parkachtige beplanting die herinnert aan de duinranden.


De bouwers zijn volop bezig om vanuit dit geraamte een prachtig appartementengebouw met 28 appartementen te realiseren. Vanuit een duurzaam oogpunt is gekozen voor het hergebruik van het casco van het voormalig kantoorpand. Alle appartementen die worden gerealiseerd zijn daarbij ook gasloos, worden goed geïsoleerd, allen uitgevoerd met een warmtepomp en standaard uitgerust met zonwering. In het project is veel aandacht voor de groene tuin rondom het gebouw, de beplanting komt zelfs terug op meerdere verdiepingen.


Het merendeel van de appartementen is inmiddels verkocht. Er resteert nog een klein aantal, dat nog beschikbaar is voor de verkoop. De bouwers verwachten het gebouw eind 2023 gereed te hebben. Meer informatie over De Nieuwe Duin? Daarvoor kunt u bellen naar telefoon: 085-3032852 of kijk op de website:
www.denieuweduin.nl.