Afbeelding
Foto: Nico Mos

Coaches van Kalinko en KVS blikken terug en kijken vooruit

De meeste Scheveningse sportverenigingen beginnen aankomend weekend weer met sporten na de winterstop. De coaches van volleybalvereniging Kalinko en de korfbalvereniging KVS, blikken terug op de eerste seizoenshelft en kijken vooruit naar de komende maanden.

Ans van Graag, coach van Kalinko Heren 1, bijt het spits af. Zij hoopt nog voor haar pensioen, aan het eind van dit seizoen, met het team bij de eerste zes in de competitie te eindigen. “Als het team compleet is zouden we wel mee kunnen draaien aan de top. Helaas is dit niet het geval, afgelopen wedstrijd misten we vier spelers, om uiteenlopende redenen, zoals blessures, werk. Ook komende wedstrijd zijn we weer niet compleet. Na drie jaar heren 1 getraind te hebben wordt het ook tijd voor een nieuwe trainer," zegt Ans. "Met pijn in het hart ga ik ermee stoppen, maar het wordt hoog tijd, vanwege fysieke omstandigheden. Al met al waren het prima jaren! De samenwerking met Kalinko was uitstekend”, sluit Ans af.


Kalinko dames 1

André van Leeuwen van Kalinko Dames 1, moet concluderen dat de eerste seizoenshelft qua resultaten niet goed is geweest. "Als we terugkijken op de eerste seizoenshelft dan moeten we natuurlijk concluderen dat die qua resultaat niet goed is geweest. Uiteindelijk één keer winnen is te weinig om een rol van betekenis te spelen in de competitie", legt hij uit. Maar daarnaast zijn er ook altijd andere doelen waar ze heel tevreden mee kunnen zijn, volgens André. "Dames 1 is een hechte groep die, ondanks de teleurstellingen, elke week keihard traint en zich elke week verbeterd. Ook het gevoerde jeugdbeleid werpt zijn vruchten af met Anouk Noorlander en Noor Bosscher. Dus na de rust van afgelopen kerstperiode gaan we ons goed en stevig voorbereiden op de tweede competitiehelft. We hebben er alle vertrouwen in dat het nog omgedraaid kan worden en gaan hier alles aan doen”, aldus de trainer.


KVS: "Twee gezichten"

"De eerste seizoenshelft is er eentje met twee gezichten”, vertelt coach André Kuipers van KVS. "De eerste helft op het veld, was een hele goede reeks, maar ook daar wisten we wel dat het niveau omhoog zou moeten. Soms wonnen we, terwijl lang niet iedereen goed speelde. Ook laten we tegenstanders nog te veel vrij, of laten we ze (te)gemakkelijk hun spel spelen. Dat kan misschien in de Overgangsklasse, maar in de zaal, in de Hoofdklasse zeker niet", vertelt hij. En dat zagen ze de afgelopen weken ook direct. Het algemene korfbalniveau, scorend vermogen over alle schijven en de fitheid, zorgen dat ze nog geen punt gepakt hebben", legt de trainer uit. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we dat snel zullen gaan doen. Het is aanvallend vooral leren omgaan met de druk van de tegenstander, die hoger ligt dan we gewend zijn, en verdedigend constanter worden. Daar werken we aan. Het blijft een mooi proces”, aldus Kuipers.


Tekst: Nico Mos