WO 11 JAN


Kinderworkshop in de bieb

Op woensdag 11 januari, van 14.00 tot 15.00 uur, leest illustrator Medy Oberendorff voor aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar in Bibliotheek Scheveningen, aan de Scheveningseweg 233. Daarna laat ze haar werk zien en helpt ze iedereen mee om zelf ook iets moois te maken. Misschien ken je Medy Oberendorff al van het boek 'Het wonderbos'. In een geheel eigen stijl zoomt ze in op de dieren en planten die wij dagelijks om ons heen hebben, maar waar we zo vaak aan voorbij lopen. Reserveren is noodzakelijk want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie en reserveren op: www.bibliotheekdenhaag.nl. De workshop is gratis.

DO 12 JAN

Meer bewegen voor ouderen

Blijf fit en vitaal op uw eigen niveau en tempo. Bewegen is belangrijk, zeker als u ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam, botten en spieren worden sterker en uw coördinatie verbetert. Elke donderdag van 12.30 tot 13.30 uur wordt in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, Meer bewegen voor ouderen (MBVO) gegeven. De kosten hiervoor bedragen 22,50 euro voor acht lessen. Voor aanmelding kunt u een e-mail sturen naar:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of u kunt bellen naar telefoon: 070-3069900.

VR 13 JAN

Yoga

Elke vrijdag kun je yoga beoefenen in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, onder begeleiding van Dineke Los. Ze geeft hatha yoga, ontspannende oefeningen op een mat op de grond, maar ook stoelyoga, ontspannende oefeningen op een stoel. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus meld je aan via telefoon: 070-3541081 of via e-mail: bnsscheveningen@ziggo.nl.

ZO 15 JAN

Bidden voor eenheid

Van 15 tot en met 22 januari vindt weer de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid van christenen plaats. In Scheveningen vieren we al vele jaren de Week van Gebed met een oecumenische viering, georganiseerd door het Oecumenisch Beraad Scheveningen, waarin drie kerken samenwerken: de Bethelkerk, de Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk en de H. Antonius Abtkerk. De viering wordt gehouden in de H. Antonius Abtkerk, aan de Scheveningseweg op zondag 15 januari aanstaande om 11.00 uur. Voorgangers zijn dominee Charlotte van der Leest, dominee Gerco Lock en pastoor Dolf Langerhuizen. Muzikale medewerking verleent het Scheveningse YMCA Gospel Choir. Er wordt tijdens de dienst gezorgd voor kinderopvang en kindernevendienst. De dienst is ook online te volgen via de website: www.bethelkerkscheveningen.nl.

Haagse Jazz Club

Op zondag 15 januari presenteert de Haagse Jazz Club weer een concert in de Residentiezaal van het Leonardo Royal Hotel Promenade aan de Van Stolkweg 1. Deze zondag speelt de Haagse Jazz Club Session Band. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. De entree bedraagt 10 euro (leden van de Haagse Jazz Club gratis), studenten op vertoon van een studentenpas 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.haagsejazzclub.nl.

Zondagse samenkomst

Iedere zondag wordt er een samenkomst gehouden, van 14.30 tot 15.30 uur, in Christelijk Ontmoetingscentrum Het Kompas, aan de Keizerstraat 177. Gezamenlijk wordt er met elkaar nagedacht over de Bijbel. Na afloop is er gratis koffie en thee.

MA 16 JAN

Klaverjassen

Op maandag vanaf 13.00 uur is er een gezellige groep mensen die klaverjassen in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a. Er wordt gespeeld aan drie tafels, maar er kunnen nog altijd wat mensen bij. Aanmelden kan via telefoon: 070-3541081 of per e-mail: bnsscheveningen@ziggo.nl.

Nieuwjaarsreceptie BNS

Op maandag 16 januari bent u welkom in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, om met het Bestuur van de Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen het glas te heffen op een mooi en vruchtbaar nieuw jaar! De Nieuwjaarsreceptie is van 17.00 tot 19.00 uur.

DI 17 JAN

Computer inloop

Elke dinsdag kunt u tussen 09.00 en 14.00 uur terecht in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, met al uw computervragen en -problemen. Vrijwilligers Leo, John en Willem helpen u graag bij vragen over uw computer, maar zij kunnen u ook bijstaan wanneer er problemen zijn met uw Android-tablet, iPad of Smartphone.

Oefenochtend Seniorweb

Elke derde dinsdag van de maand is er in het Trefpunt, Tesselsestraat 71, van 10.00 tot 12.00 uur een oefenochtend van SeniorWeb Den Haag. Hier kunt u onder begeleiding oefenen met een specifiek door uzelf gekozen onderwerp op uw pc, laptop, smartphone of tablet. Er zijn ook standaard oefenprogramma's. De kosten zijn 5 euro per keer. Graag van te voren aanmelden, door te bellen naar telefoon: 06-31079088 of te mailen naar:
cursus@seniorwebdenhaag.nl.

Spaanse les

Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur wordt in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, Spaanse les A2 (lichtgevorderden) gegeven. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. De kosten hiervoor bedragen 4 euro per les. Aanmelden kan per telefoon via: 070-3069900 of via een e-mail naar: balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl.

Informatiebijeenkomst leesclub

'Frankenstein', 'Emma', 'Nooit meer slapen', 'Max Havelaar', 'Misdaad en straf'... Er zijn zoveel mooie klassiekers om te lezen of te herlezen. Probeer eens een leesclub klassiekers. Want samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden. Wil je weten of een leesclub iets voor je is? Maak kennis met de leesclubs van Senia op 17 januari in Bibliotheek Scheveningen, Scheveningseweg 333. Aanvang: 14.00 uur. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen naar: Bep.denblanken@senia.nl. Bij genoeg animo wordt ter plekke een nieuwe leesclub opgericht.

Gezamenlijke maaltijd

Dinsdag 17 januari bent u weer van harte welkom om gezellig samen te eten bij de Evangelische Morgenstond Gemeente Scheveningen, aan de Westduinweg 151. Inloop vanaf 17.30 uur. De maaltijd start om 18.00 uur en is gratis.

Afrikaans dansen

Elke dinsdagavond wordt er in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, Afrikaans dansen gegeven. De lessen zijn van 20.00 tot 21.00 uur en de kosten bedragen 4 euro per les. Aanmelding kan per telefoon: 070-3069900 of door een mail te sturen naar: balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl.

WO 18 JAN

Computerinloop

Iedere woensdag vanaf 12.15 uur bent u welkom in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, voor al uw computerproblemen of vragen omtrent uw laptop of computer. Er is iemand aanwezig die u vast kan helpen.

DO 19 JAN

Muziek in Huis bij Mechropa

Op donderdag 19 januari geeft het ensemble Trio Berend van den Berg een optreden in Verpleeghuis Mechropa, aan de Scheveningseweg 96. Aanvang: 14.30 uur. Het ensemble Trio Berend van den Berg, bestaande uit Berend van den Berg (piano), Erik Robaard (contrabas), Joost Kesselaar (drums), brengt een gevarieerd programma. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Na afloop volgt een drankje en hapje. Kaarten à 5 euro zijn te koop bij de receptie van Mechropa.