Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Braillepluim voor gedichten op de Pier

Algemeen

De gemeente krijgt de braillepluim 2023 voor de gedichten in braille op de Pier. De Vereniging Onbeperkt Lezen reikt de prijs ieder jaar uit op 4 januari. Dit is Wereld Braille Dag en de geboortedatum van Louis Braille. 

Op de Pier zijn afgelopen zomer elf gedichten in braille onthuld. De gedichten beschrijven het uitzicht voor blinden en slechtzienden en zijn aangebracht op de railing. De elf gedichten werden gekozen uit 60 inzendingen. De jury, onder leiding van cabaretier Vincent Bijlo, beoordeelde de ingezonden teksten vooral op het zo beeldend en creatief mogelijk beschrijven van het uitzicht. Met de QR-codes die bij de gedichten zijn geplaatst, kunt u ook naar de gedichten luisteren. 

Met de braillepluim vraagt de Vereniging Onbeperkt Lezen aandacht voor het brailleschrift voor mensen met een visuele beperking. Volgens de jury van de pluim neemt de gemeente met ‘Braille op de Pier’ haar verantwoordelijkheid om de culturele beleving en informatieverstrekking voor iedereen toegankelijk te maken. Verantwoordelijk wethouder Anne Mulder is blij met de toekenning: “Wij zijn ontzettend trots en blij dat we deze pluim hebben gekregen”, liet de wethouder weten.