Werkzaamheden in Keizerstraat van start

Dit jaar zal de aanleg van het infiltratiesysteem in de Keizerstraat gaan plaatsvinden. Op 16 januari start de aannemer met de werkzaamheden ter hoogte van de poller op de hoek met de Kolenwagenslag.

Er wordt in stappen van 50 meter gewerkt, waarbij telkens één kant van de straat, de even zijde, open gaat. Hiervoor wordt als eerste een zaagsnede in het midden van de gehele straat aangebracht in verband met het weghalen van de huidige bestrating aan de zijde waar eerst gewerkt wordt. De kant waar niet gewerkt wordt blijft daardoor goed begaanbaar.

Na het weghalen van de bestrating wordt een infiltratiebuis aangelegd en meteen daar achteraan een tijdelijke bestrating zodat het gedeelte wat al aangepakt is, ook meteen weer toegankelijk zal zijn. Eenmaal bij het plein bij de Oude Kerk - de verwachting is dat dit in maart zal zijn - wordt er in tegenstelde richting aan de even zijde van de Keizerstraat gewerkt, waarbij ook de nieuwe permanente bestrating wordt teruggelegd. De werkzaamheden moeten in juni klaar zijn.

Hoewel de werkzaamheden voor enige overlast zullen zorgen, blijven de winkels in de Keizerstraat gewoon bereikbaar. Er zal vanuit de aannemer iemand op straat aanwezig zijn die assisteert bij eventuele obstakels in de straat zodat het winkelbezoek zo moeiteloos mogelijk verloopt.

Op 9 januari worden de werkzaamheden in de Nieuwe Laantjes hervat, het gedeelte vanaf de Jan Kistenstraat richting de Kolenwagenslag. Dit was reeds eerder afgezet, maar de werkzaamheden moesten uitgesteld worden. Omleidingen zullen duidelijk aangegeven worden.