WO 4 JAN


Koffieochtend

Op woensdag 4 januari is er weer een muzikale koffieochtend in de Maranathakerk, aan de 2e Sweelinckstraat 156. Het Bonheur Ensemble komt met een vrolijk nieuwjaarsprogramma genaamd 'Met vrienden het nieuwe jaar in'. Gratis entree en koffie. Aanvang 10.00 uur.

Alzheimer Café

Op woensdag 4 januari vindt weer het Alzheimer Café Scheveningen plaats in wijk- en dienstencentrum Het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139. Deze maandelijkse bijeenkomst is voor iedereen die met dementie te maken heeft. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoon: 070-4162020 of per e-mail:
SociaalWerk@welzijnscheveningen.nl.

 

DO 5 JAN

Schevenings Ontmoeten

Schevenings Ontmoeten in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, is dé plek om te ontmoeten, ervaringen te delen, te bewegen en te ontspannen. U kunt er samen iets drinken, meedoen met de gym, lunchen en optioneel aan de activiteiten na de lunch. Schevenings Ontmoeten is elke donderdag van 11.00 tot 14.00 uur. Komt u ook? De prijs is 22,50 euro per acht weken, consumpties zijn voor eigen rekening. Heeft u interesse? Voor aanmelding kunt u mailen naar
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl of bellen naar telefoon: 070-3069900.

Lunch in de Wijkwinkel

Elke donderdag koken vrijwilligers een 4-gangen lunch in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, voor alleengaande buurtbewoners. Donderdag kun je binnenlopen vanaf 11.30 uur voor een kopje koffie om vervolgens om 12.00 uur gezamenlijk aan tafel te gaan voor een heerlijke lunch. Om 13.30 uur is er aansluitend een soos, waar er gezamenlijk spelletjes gespeeld kunnen worden. Als je wilt komen eten, neem contact op via telefoon: 070–3541081 of stuur een e-mail naar:
bnsscheveningen@ziggo.nl.

Qigong

In het Couvéehuis aan de Frankenslag 139 is weer plaats bij Qigong. Ervaar wat Qigong voor je gezondheid en welzijn kan betekenen. In het Couveehuis wordt Qigong onderwezen met eenvoudige bewegingen om lichaam en geest te voeden. Het is een onderdeel van de Oosterse geneeskunst. Qigong is toegankelijk voor mensen van elke leeftijd en elk niveau.   De lessen zijn op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. De kosten bedragen 35 euro voor acht lessen. Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen naar telefoon: 070-3500694, tijdens kantoortijd.

VR 6 JAN

Kinderactiviteit Oranjehotel

Op 6 januari kunnen kinderen deelnemen aan een bijzondere activiteit in het Nationaal Monument Oranjehotel, aan de Van Alkemadelaan 1258. In de voormalige Scheveningse gevangenis kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar voor één dag in de huid van gevangenen kruipen en ontdekken wie deze mensen waren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden tussen 1940 en 1945 in het Oranjehotel ruim 25.000 mensen opgesloten. Er zaten verzetsmensen, maar ook Joden en communisten. Maar wie waren deze mensen? Ontdek hun persoonlijke verhalen op 6 januari tussen 11.00 en 12.00 of 14.00 en 15.00 uur in het Oranjehotel. De kosten bedragen 7 euro inclusief entree. Meer informatie op de website: www.oranjehotel.org.

ZO 8 JAN

Haagse Jazz Club

Op zondag 8 januari presenteert de Haagse Jazz Club weer een concert in de Residentiezaal van het Leonardo Royal Hotel Promenade aan de Van Stolkweg 1. Deze zondag staat 'Band of Brothers - Music of WWII' centraal. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. De entree bedraagt 10 euro (leden van de Haagse Jazz Club gratis), studenten op vertoon van een studentenpas 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.haagsejazzclub.nl.

Zondagse samenkomst

Iedere zondag wordt er een samenkomst gehouden, van 14.30 tot 15.30 uur, in Christelijk Ontmoetingscentrum Het Kompas, aan de Keizerstraat 177. Gezamenlijk wordt er met elkaar nagedacht over de Bijbel. Na afloop is er gratis koffie en thee.

DI 10 JAN

Computer inloop

Elke dinsdag kunt u tussen 09.00 en 14.00 uur terecht in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, met al uw computervragen en -problemen. Vrijwilligers Leo, John en Willem helpen u graag bij vragen over uw computer, maar zij kunnen u ook bijstaan wanneer er problemen zijn met uw Android-tablet, iPad of Smartphone.

Meer Bewegen voor Ouderen

Op dinsdag zijn er in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71, drie groepen 65+ gym, voor elke conditie aangepast. Na elke groep wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per maand. Om 9.15 uur is er stoelgym. Bent u niet zo goed meer ter been, dan kunt u nog steeds meedoen. Om 10.15 uur is Easy Body gym. Met ondersteuning van een stoel, iets pittigere bewegingen. Tot slot om 11.15 uur is er Body Fit. Weer een stapje hoger dan Easy Body. U kunt bij alle drie de groepen gratis een keer meedoen om te zien welke groep bij u past.

Jongerenspreekuur

Elke dinsdag, van 16.00 tot 17.00 uur, is er een jongerenspreekuur van Welzijn Scheveningen. Hier kun je onder andere terecht voor het vinden van een stage, wat moet je doen als je in contact bent geweest met politie en/of justitie en wat moet je allemaal regelen als je 18 jaar wordt. Kom vrijblijvend langs in Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71.

VR 13 JAN

Ierse ‘Ceili’ Dansavond

Op vrijdag 13 januari organiseert de Kilkenny School of Irish Dance een Ierse dansavond, ofwel 'Ceili', aan de Ary van der Spuyweg 1. Doe je dansschoenen aan en doe mee of kom kijken. Ervaring niet vereist. Kaartjes kosten 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen, en zijn inclusief dansinstructies, dansshow, koffie of thee en cake. De avond gaat van start om 20.00 uur, reserveren kan via e-mail:

chairdeKSID@gmail.com.

ZA 14 JAN

Wandeltocht Randstad Serie80

Op 14 januari organiseert Randstad Serie80 weer een mooie wandeltocht, dit keer is het een mooie route van 25 of 15 kilometer vanaf SVV Scheveningen, aan de Laan van Poot. De route voert door het Statenkwartier, Waalsdorp, Benoordenhout, Landgoed Oosterbeek, de Waalsdorpervlakte, Marlot, het Haagsche Bos, Arendsdorp, Vredespaleis en het Zeeheldenkwartier weer terug naar de startlocatie. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Inschrijven kan ter plaatse of van te voren via de website www.rs80.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de wandeltochten van Randstad Serie80.

Noordzee Jazz Club

Op zaterdag 14 januari zal het Boris van der Lek trio van 21.00 tot 23.30 uur een jazzconcert geven in de Oude Kerk, aan de Keizerstraat 8. De deuren gaan open om 19.30 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via de website: 

www.oudekerkevenementen.nl

ZO 15 JAN

Nieuwjaarsconcert Jazz Orchestra

Op zondag 15 januari geeft het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een nieuwjaarsconcert in het The Hague Marriott Hotel, aan de Johan de Wittlaan 30. Ze spelen een repertoire van de onlangs uitgebrachte cd 'Threnody', bestaande uit composities en arrangementen van Jim McNeely. Het concert begint om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Kaarten kosten 25 euro en zijn te bestellen via: www.jazzattheclub.nl.