Ouderen bij Vreugdevuur
Ouderen bij Vreugdevuur Foto: Dick Teske

Ouderendag Duindorp Vreugdevuur een succes

Algemeen

Op vrijdag 30 december was het zover, ouderen die nog graag eens naar de opbouw van de pellet-stapels voor het befaamde vreugdevuur in Duindorp wilden kijken, konden dankzij de activiteitenorganisatie van Duindorp Vreugdevuur rekenen op een gezellige dag op het strand waarbij de stapel eens goed van dichtbij kon worden bekeken.

Dit jaar werd er niet alleen een programma voor de jeugd georganiseerd rond de opbouw van het vuur, maar ook ouderen werden op een positieve manier bij het evenement betrokken. Na een inventarisatie bij wijkcentrum Het Trefpunt bleek er genoeg animo onder de ouderen te zijn om de stapel te bezoeken. Daarop regelde de activiteitenorganisatie dat zij met een speciaal taxibusje gehaald en gebracht werden, en dat er vrijwilligers met een zorgachtergrond ter plaatse waren om te ondersteunen waar nodig.

Ondanks dat het een regenachtige dag was, hadden de bezoekers het reuze naar hun zin. Lekker droog in een tent op het strand werden zij verzorgd met onder andere koffie en oliebollen en konden zij ondertussen het bouwproces van dichtbij meemaken. Tevreden keerden zij na afloop van het gezellige samenzijn op het strand dan ook terug naar huis.