Afbeelding
Foto: PR

Drukbezochte informatiemarkt in Oude Kerk

Ondernemers en bewoners lieten zich afgelopen woensdag bijpraten over de projecten die nu en komende jaren worden gerealiseerd in Scheveningen - Dorp. Het gaat dan met name om ontwikkelingen in de Keizerstraat en de Badhuisstraat.  Beide winkelstraten krijgen een broodnodige impuls voor de toekomst.

In de vooravond presenteerde bureau Re:publiek een conceptvisie voor de toekomst van de Keizerstraat aan ondernemers in de straat. De Keizerstraat moet zich ontwikkelen tot een 'levendige strandstraat'. Het bureau werkt dit idee in opdracht van de BIZ en de gemeente verder uit tot concrete plannen. Zo wordt bijvoorbeeld samen met ondernemers bekeken hoe winkelgevels kunnen worden opknapt of groener gemaakt. Ook wordt er actief gezocht naar nieuwe winkelconcepten en een nieuwe communicatiestrategie ontwikkeld.

In de toekomstvisie krijgen de entrees van de straat bijzondere aandacht. De herinrichting van de Kop Keizerstraat (het kerkplein en de Kalhuisplaats) sluit hier goed op aan. In het schetsontwerp krijgt de Kop Keizerstraat vanaf de boulevard meer groen, het kerkplein een terras en wordt ook de boulevard en het strand voor de Keizerstraat verbijzonderd tot een ‘Keizerstrand’.

De Badhuisstraat loopt in deze ontwikkeling wat vooruit. Het ontwerp van de winkelstraat is daar al vastgesteld en de herinrichting start al medio 2023.

 

Perspectief met zorgen

De sfeer bleef heel de avond overwegend positief. Veel bezoekers van de avond zijn blij met het geschetste perspectief. Toch zijn er ook zorgen, met name bij ondernemers. De komende periode zullen de projecten ook voor overlast zorgen. Zoveel werd duidelijk tijdens het tweede deel van de avond. Het rioolwerk tegen wateroverlast is onlangs gestart en begint in januari ook in de Keizerstraat. Gelijktijdig start in de Badhuisstraat werk aan kabels en leidingen. Dit vooruitlopend op de herinrichting waar ook rioolwerk wordt uitgevoerd. In 2024 zal ook de rotonde Duinstraat en de Duinstraat zelf aangepakt worden.  Een toekomst met valkuilen dus. De gemeente geeft in ieder geval een duidelijk signaal af en belooft alle ontwikkelingen de komende jaren in samenhang en samenwerking te realiseren.

De komende tijd zal De Scheveninger bijzonder aandacht geven aan alle werkzaamheden in Scheveningen - Dorp.