Afbeelding

Wageningen iets te groot voor KVS

Het is de korfballers van KVS/Groeneveld Keukens zaterdagavond niet gelukt om punten af te snoepen van gedoodverfd titelfavoriet Wageningen. Dat het voor KVS een lastige missie zou worden, was vooraf met het ontbreken van een compleet vak aan spelers al duidelijk.

KVS kwam in de eerste helft bijzonder lastig tot scoren maar wist de schade tot dan toe nog te beperken tot 9-5. Maar de hoop op een goed resultaat verdween al snel want Wageningen dicteerde ook de wedstrijd in de 2e helft.

Bij KVS ontbraken voorafgaand aan de ontmoeting met Wageningen maar liefst 4 basisspelers. Ondanks de afwezigen stond er gewoon een representatief achttal in het veld, dat de strijd aanging. Met name de eerste KVS-aanval had het erg lastig en kwam in de 1e helft maar moeizaam tot scoren. Het eerste doelpunt van KVS werd pas halverwege de 1e helft gemaakt. Op dat moment keek KVS al tegen een 6-1-achterstand aan. Nadat Wageningen zelfs uitliep naar een 9-2 voorsprong leek het helemaal een onmogelijke missie te gaan worden. Toch bleef KVS vechten voor wat het waard was en ook deed KVS het verdedigend naar behoren. Met drie treffers op rij gaf de uiteindelijke 9-5 ruststand toch nog iets van hoop voor de 2e helft.

Met een treffer direct na rust (9-6) leek die hoop dan ook gegrond. Maar dichterbij zou KVS niet meer komen. Wageningen, met name trefzeker over de dames, liep langzaam weg van KVS.

KVS speelt de komende wedstrijd uit tegen SDO/Fiable en zal daar een poging doen om de eerste punten te pakken.