Afbeelding
Foto: PR

Wijkoverleg Scheveningen-Dorp slaat nieuwe weg in

Het Wijkoverleg Scheveningen-Dorp (WOS) bestaat 50 jaar. Het wijkoverleg is toentertijd ontstaan uit een actiegroep die zich verzette tegen de (sloop)plannen van de gemeente. In de loop der jaren is de maatschappij ingrijpend veranderd en moet ook het wijkoverleg met de stroom mee.

Eind september heeft het WOS besloten dat het wijkoverleg een verandering moet ondergaan om aan te sluiten bij wat er op het ogenblik allemaal gebeurt in de wijk en de samenleving.

De afgelopen weken hebben werkgroepen nagedacht over ‘WOS 2.0'. Ofwel een belangenbehartiger, organisator en verbinder voor Scheveningen-Dorp, die maximaal aansluit bij deze tijd. Hoe die nieuwe WOS-organisatie eruit kan zien, krijgt steeds meer vorm. Zo zal er een nieuw bestuur gevormd gaan worden, bestaande uit minimaal drie en maximaal zeven personen. Het WOS zoekt hiervoor in ieder geval een voorzitter, secretaris en penningmeester. De bestuursleden dienen in Scheveningen-Dorp te wonen. Daarnaast worden nog vier breed inzetbare bestuursleden met in ieder geval een warm hart voor Scheveningen-Dorp zeer op prijs gesteld.

Ook gaat WOS 2.0 zich extra focussen op communicatie. Het is belangrijk dat de bewonersorganisatie op het netvlies blijft bij jong en oud(er). Ook hiervoor worden vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om in de wijk te duiken en hierover te schrijven, te vloggen of te fotograferen.

De bedoeling is om 2023 in te gaan met een helder transitieplan voor het WOS. Wil je meer weten over WOS 2.0 en meepraten over de transitie van de bewonersorganisatie, kom dan naar de openbare vergadering op 12 december in de WOS-zaal, aan de Badhuissraat 175 (eerste etage). Inloop vanaf 19.00 uur, start 20.00 uur.